Zlatni savjeti motivacionog govornika: "Odustanite od etiketiranja drugih i bićete sretniji"

Otkučite se od svega onog šro drugi smatraju modernim i lijepim, zapitajte se šta vi stvarno mislite?


Wayne Dyer je bio motivacijski govornik, terapeut i autor. Mnogi ga smatraju ‘’ocem motivacije’’. Redoslijed ovih lekcija nije bitan jer su mi sve podjednako važne. 1. Vi niste žrtva ovog svijeta: Kada izgovarate rečenice tipa: “ti me izluđuješ, ova me situacija uznemiruje, ne mogu vjerovati da me ovako tretiraš” itd., vi igrate igru žrtve.

Preuzmite odgovornost za vlastite misli, vaše osjećaje i djelovanje. Time više nećete davati moć silama izvan sebe. Kada vam nešto negativno stane na put, vi ćete stati i umjesto reakcije, vi ćete odgovoriti na sve i svakoga. Nećete više biti žrtva, već osoba koja je svjesna svoje unutarnje snage i moći.



“Kako vas ljudi tretiraju je njihova karma, kako vi reagirate je vaša karma.”2. Neznanje nije blaženstvo: Dopustite sebi da proširite svoj um malo više svakog dana, odustanite od etiketiranja drugih i bit ćete sretniji. Ako konstantno govorite “NE” neobičnim idejama, stvarima, događajima, ljudima, kako očekujete da ćete napredovati kroz život?

Probajte nove stvari i ako to čini vaš život boljim, držite se toga. Ako ne, onda samo pustite, to je tako jednostavno. “Najviši oblik neznanja je kada odbijete nešto o čemu ne znate baš ništa.” 3. Suradnja je zdravija od nadmetanja: Usavršavajte se stalno, toliko da se nemate vremena uspoređivati i natjecati s drugima.



Svi smo u ovome zajedno i taj osjećaj odvojenosti nas sve čini samo slabijima stvarajući nam bol i patnju. “Ako ste uvijek u žurbi, pokušavajući biti ispred nekog drugog ili su tuđi rezultati motivacija za vas, ta osoba onda ima kontrolu nad vama.” 4. Ako volite ljude onda ih nemojte pokušavati promijeniti:

Kada volite nekoga, volite ga zbog onoga što jest, bez nametanja svoje volje i bez stalnih pokušaja da je promijenite. “Ljubav je sposobnost i spremnost omogućiti onima do kojih vam je stalo da budu ono što su izabrali za sebe, bez ikakvog inzistiranja da vi budete zadovoljni.”

5. Pronađite se u samoći: Ako ste opušteni u svojoj koži i ako zaista volite sebe, nećete se bojati provesti neko vrijeme sami. Uživat ćete u vremenu koje provedete sami podjednako kao kada ste okruženi ljudima koje volite. 6. Odbijanje vas čini jačim:

Ako imate povjerenja i slušate svoje srce i intuiciju, uvijek ćete znati gdje ići i što raditi sa svojim životom. Bez obzira koliko se vrata zatvori ispred vas, vi nećete odustati i prihvatiti odbijanje, jer vas to čini jačim i boljim, a ne ogorčenijim. “Budite zahvalni svim onim ljudima koji su vam rekli NE. Zbog njih ste uspjeli sve postići sami.”

Pokreće Blogger.