Za zdravu ljubavnu vezu potreban je kompromis: Usvojite navike sretnih parova

Ako želite biti srećni u ljubavi i braku bitno je da imate izgrađeno povjerenje i spremnost na kompromis.


1) Ograničite upotrebu telefona: Mnogi parovi se žale na to što zbog telefona partner ne obraća pažnju na njih, pa bi to prvo trebalo da promenite. Postavite sebi zadatak da se svakog dana isključite sa svih uređaja na određeni vremenski period i posvetite se partneru.

Da li će to biti ujutru ili uveče, zavisi od dogovora s voljenom osobom. 2) Odredite vreme dana za povezivanje s partnerom: Ako možete da odvojite vreme za epizodu serije, možete i za svog partnera. Odredite 45 minuta u toku dana tokom kojih ćete se potpuno posvetiti voljenoj osobi, saslušati je i ispričati joj šta imate da kažete.



Zajedničko gledanje serije nije dobra aktivnost za povezivanje – sve što vam skreće pažnju treba da bude uklonjeno. 3) Jednom mesečno zajedno uradite nešto spontano: Kada ste dugo zajedno, lako je upasti u rutinu. Da biste prekinuli monotoniju, radite nešto zabavno bar jednom mesečno, kao što ste radili na početku veze.

Oboje ćete se osećati mnogo bolje i bliskije posle zajedničkog odlaska na koncert ili u bioskop. 4) Svakog meseca pričajte o novcu: Prema nekim istraživanjima, 70 odsto parova se svađa zbog novca. Problem je u tome što mnogi predugo odlažu ove razgovore ili izbegavaju zajedničko sređivanje finansija.



Bar jednom ili dvaput mesečno odvojite 15 minuta da sredite finansije. 5) Vežbajte zahvalnost: Zahvalnost je čvrsto povezana sa osećanjem sreće, pa svakodnevno izražavanje zahvalnosti može da doprinese vašem mentalnom i psihičkom zdravlji i poboljšanju vaše veze. Obratite pažnju na stvari koje partner radi za vas i ne zaboravite da mu se zahvalite za njih, pa makar to bile i sitnice.

Pokreće Blogger.