Svetlanina priča o braku sa Italijanom: "Divni su i darežljivi, ali postoji i ružna strana svega"

Brakovi u kojima su supružnici drugačije nacionalnosti često umiju biti veliki kulturološki izazov.


Svetlana živi u Italiji skoro 3 godine i jedna je od retkih osoba koja je spremna da ispriča istinu o životu u drugoj zemlji. Italijanske žene: Italijanke su zauvek princeze svojih roditelja. Čak se ponašaju na isti način i sa svojim muževima. Čim se posvađaju sa mužem, trče kući kod svojih roditelja.

Svakog 8. marta one uveče odlaze u klubove i restorane, a na kraju večeri dođu njihovi muževi koji plate račun i vrate ih kući. Italijanski muškarci: Što se bližite jugu Italije, to su muškarci emotivniji. Oni koji imaju baš dobar smisao za humor, žive u Napulju. A najsimpatičniji u Milanu. Niko, osim Italijana, ne može vas na tako sladak i strastven način nazvati "Amore mio".



Oči im blistaju, a njihova ljubav vas preplavi od glave do pete, dok sve oko vas treperi. Uvek su perfektno obučeni. Elegantni, sa gelom u kosi, kaiševima i elegantnim cipelama. Užasni su lažljivci. Oni rado i dobro lažu, toliko da i sami veruju u svoje laži. Nikad neće prizanti da su pogrešili.

Ako nešto pogreše, otići će u prodavnicu i kupiti gomilu stvari da ti se iskupe i da poprave to što su zabrljali. Šta god da govore, oni to govore sa takvom sigurnošću da je nemoguće ne poverovati im. Nikad i nigde ne žure. Bez obzira šta rade. Ne žure da se venčaju, ne žure da urade neke stvari po kući.



Ako ih požuruješ, ležarno će ti reći "sutra, draga", a to "sutra" nikad neće doći. Italijani vole dramu. Oni su uvek puni emocija i puštaju da ih one ponesu. U Italiji niko ne želi da razmišljate logično, dovoljno je da vas emocije nose. Jednog dana mi baca pasoš u lice, sa željom da ga napustim, dok drugog dana kleči pred mnom nudeći mi prsten i brak.

Dečko moje drugarice, iskopirao je ključ svog stana i dao joj je. Kada je tražio da ona da njemu ključ njenog stana - ona nije bila spremna na to. On je poludeo i počeo da viče: "Ja želim bliskost, a ti si nezahvalna! Zar ne shvataš da mi je stalo do tebe?!" U stvarnosti, sa Italijanom možete da živite samo ako ga volite. Zato što su neverovatno nelogični, haotični i eksplozivni.

Ali opet, ovako dobijate neverovatno ludu ljubav koja vas celu prožme. Kada vas zagli, možete da osetite koliko vas strastveno voli. Dok ponovo ne eksplodira. Prijatelj mog muža je zvao kako bi rekao da ne dolazi kod nas na večeru. Njegova supruga je otišla kod svoje majke, kod koje će boraviti par dana. Kada sam ga pozvala sa nama u bioskop i restoran on je odbio sa rečima: "Ne, ona neće razumeti. Mi to ne radimo tako."

Pokreće Blogger.