Genijalni načini kako bi mogli iskoristiti vazelin u ljepoti i kućanstvu

Vazelin je divna smjesica koja se može iskoristiti na više načina, kako u ljepoti tako i u domaćinstvu.


Vazelin se prvi put koristio još pre 150 godina i od tada je postao nezamenljiv u mnogim domaćinstvima. Ali, mnogi ne znaju na koje sve načine on može da se iskoristi! Saznajte u nastavku: 1. Uređivanje obrva: Ako su vam se obrve "raščupale" i ne možete da ih ukortite, jednostavno na njih nanesite malo vazelina i očešljate ih četkicom za obrve.

Bićete oduševljeni! 2. Meke i duge trepavice: Većina žena nije zadovoljna prirodnom dužinom trepavica, ali i u tome može da vam pomogne vazelin. Odlična je i jeftina zamena za skupe serume i ulja. Koristite četkicu od stare maskare kako biste svako veče na trepavice naneli malo vazelina.



Za kratko vreme bi trebalo da uočite prve promene. 3. Piling za telo: Pomešate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga! 4. Skidanje šminke: Ako vam je ponestalo mleka za čišćenje, šminku možete da uklonite i maslinovim uljem ili vazelinom bez imalo muke.

5. Uklonite žvaku sa odeće: Ako se žvaka zalepila za vašu odeću, uklonite je vazelinom. Nanesite malo vazelina na žvaku i njegova ulja će razgraditi žvakaću gumu. Ostatke iščupajte ili očistite nožem. 6. Piling za usne: Laganim pilingom usana i područja oko njih uklonićete mrtvi, neželjeni deo kože.



Dobar je trik naneti vazelin na četkicu za zube i lagano trljajti usne - neželjene mrlje će nestati, a usne će biti meke i sveže. 7. Krema za telo: Vazelin možete koristiti kao hidratantnu kremu za telo, pogotovo na delovima gde se koža najčešće suši i gde najčešće dolazi do zadebljanja – na primer, na laktovima.

8. Podloga za parfem: Vazelin će pomoći da miris parfema duže ostane na vašoj koži. Na mesta na koja nanosite parfem, najpre namažite tanki sloj vazelina i zatim poprskajte. 9. Umesto flastera: Kako biste izbegli stvaranje žuljeva, na ključne tačke namažite vazelin pre nego što obujete nove patike ili cipele.

Pokreće Blogger.