Poučna priča koju vrijedi pročitati: "Težak život namuči ali i nauči"

Davno je još rečeno, poslije svake muke dolazi nagrada, a čovjek često u nesreći zaboravi na to.


Težak život namuči ali i nauči, nauči te da nije dobro ogoliti dušu pred ljudima koje si maloprije upoznao koliko god ti se činili dobri i pošteni jer nikada nikome ne piše na licu što od tebe traži i zašto ti dolazi. Težak život otvori ti oči i shvatiš kako kada si bio mlad brinuo si što drugi ljudi misle o tebi a kako je vrijeme prolazio shvatio si da o tebi rijetko tko misli.

Jer svakome je dosta njegove brige i njegova života. Težak život namuči ali i nauči, nauči te da je najteže shvatiti istine o samom sebi jer su to istine koje ne priznajemo dok ne dođemo pred goli zid i vidimo da nema naprijed a ni natrag.Nauči te da prestaneš imati različita očekivanja o životu jer sva ona na koncu prerastu u razočarenja pa je bolje ne očekivati ništa. Nauči te težak život da boli briga što će tko reći, što će tko učiniti, jer ti je u svakom danu već dosta starih briga, pa ne vodiš računa o novima.

Težak život namuči ali i nauči, nauči te da prihvatiš sebe onakvoga kakav jesi, da postaneš svjestan svoje vrijednosti jer drugome je ionako svejedno što se s tvojim životom događa. Nauči te težak život da se raduješ sadašnjem trenutku.Nauči da ne razmišljaš o budućem i da se opustiš koliko god stresa imao jer život nije opsadno stanje. Nauči te težak život da počneš više voditi računa o sebi ali sve to na teži način, s puno gubitaka i žrtve. Kako god bilo, nauči te!

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.