Moja prijateljica se udala za ružnog, a ja za lijepog - Sada joj zavidim

Ljepota nije mjerilo uspjeha u životu, niti je nešto što vječno traje i na šta se možemo osloniti.


Uvijek sam se čudila ljubavnom izboru svoje prijateljice. Zaljubila se u muškarca koji je bio daleko izvan njene lige. Ona je za njega bila bomba i uvijek sam joj govorila da je mogla puno boljeg naći. Uvek je bio nebitan, nizak, mali, mršav, ružan...

Ali to je bio njen konačan izbor i ja sam odlučila da podržim. Čestitala sam joj i poželela sve najbolje, ali sam u sebi razmišljala kako je uništila život pored njega. Bio je poljoprivrednik i seoski stočar. Nakon godinu dana, ona se porodila, rodila mu je ćerku.



Nakon porođaja izgubila je par prednjih zuba, i imala nekih 15 kilograna viška. Međutim ona je bila oduševljena činjenicom da ima divnu porodicu i da će je proširiti sa još par dječice. U mom slučaju su stvari potpuno drugačije. Meni je bio veoma važan spoljašnji izgled muškarca.

Obećala sam sama sebi da ću naći savršenog i zgodnog muškarca kojem će se druge žene diviti. U međuvremenu udala za lepog, zgodnog, jako privlačnog dečka. Rodila mu dete I dobila nekih 7 kilograma viška i gledala kako se stvari mjenjaju u životu moje prijateljice i mene.



Nju je njen muž tretirao kao kraljicu, njihova ljubav se iz daleka videla. Dok je mene moj izbegavao na široko, i rekao mi da sam debela. Čini mi se da sam ja svoj život uništila a ne ona. Ona je srećna i pored toga što ne izgleda savršeno a ja nesretna i iskompleksirana. Sad joj zavidim."

Pokreće Blogger.