Baka Doroti savjetuje: "Očajno je biti sa nekim ko vas ne zna usrećiti"

Čini se kao da jedan život prođe brzinom svjetlosti, ali kada se osvrnete unazad shvatite koliko je dug.


Dorothy Flowers iz Velike Britanije nedavno je navršila 108. Iako je svi pitaju koja je tajna njene dugovječnosti, njen odgovor je netipičan. Naime, svaki dan pije šampanjac i jede čokoladne bombone, koje uvijek ima u svom ormariću.

Njegovateljica iz staračkog doma tvrdi da je šampanjac tajna njezine dugovječnosti jer od svih pića jedino šampanjac popije do kraja. - Ona sve sprema u svoju ladicu. Nikada nismo imali problema s njom - rekla je njegovateljica Helene Ballinger.



Iz staračkog doma su rekli da je na proslavi rođendana doista bilo puno šampanjca, rođendanske torte i glazbe. Veseloj baki su zasvirali i harmonikaši. Baka je imala i ljubavne savjete. Jako je teško "začiniti" i održati stvari na nekom prihvatljivom nivou nakon deset godina.

Ako ste izgubili "onaj" osećaj i ako ga je i partner izgubio, razvedite se. To je jedini način da se izvučete iz situacije. Sami ćete se ljepše osjećati, koliko god to zvučalo nevjerovatno. Jer očajno je živjeti s nekim ko vas ne čini srećnim. Očajno je biti sa nekim ko vas ne zna usrećiti. To je gore nego da ste sami.



Morate da date sve od sebe kako biste usrećili drugu osobu. Ali morate to da uradite tako da svako od vas želi da daje i prima puno od onog drugog. Budite strastveni i puni emocija. Bez osjećanja nema ničega, to je samo čin, što nikako nije dobro.

Pokreće Blogger.