Muškarac savjetuje žene: "Same ste krive što vas suprug zamrzi"

Jedan oženjeni muškarac podijelio je svoju stranu priče o tome kako je došao od ljubavi do mržnje.


Brak je suđen da traje zauvek - sudeći po ljubavnim pesmama, filmovima i knjigama, a zauvek je baš baš neodređeno i dugo vreme. Realnost je pak, drugačija. Često se desi da se bračni parovi zamrze a ovaj muškarac objašnjava da su upravo žene krive zbog toga: "Ovako je bilo u mom slučaju:

Žena zaboravi voleti svog muža: Nekada ste organizovali vikend izlaske i razne zajedničke avanture. Ovih dana, zabava izgleda kao poslednja stvar u glavi vaše žene i to vas frustrira i dosadno vam je. Iako žene osećaju isto, muškarci to više pokazuju.



Uloga mame je sada u prvom planu: Za one koji još uvek žive sa decom, roditeljstvo je velika odgovornost i istraživanja pokazuju da su mame više posvećene roditeljstvu nego očevi. U tom slučaju muž ima osećaj da su se prioriteti promenili i da je on poslednji na listi. Muškarci se češće osećaju odbačenim u braku.

Njima nedostaje opuštena, lagana veza sa svojom suprugom, bez stresa, kao na početku veze pre dece. Ignorisanje problema je gore od svađe: Prepirka u produktivnom smislu je pozitivna zato što znači da je oboma i dalje stalo. I loša komunikacija je dobra komunikacija, to znači da taj odnos i dalje ima šanse za popravku.



Najgore je kada nema komunikacije uopšte. To može dovesti do toga da se supružnici razdvoje iako žive zajedno. Da spavaju u odvojenim krevetima, imaju različite rasporede, ne pričaju o tome šta im se dešava u životu, imaju različito društvo i jednostavno ne trebaju jedno drugom maltene ni za šta. Uzmite u obzir da je problem možda u vama, a ne u vašoj ženi:

Depresija i anksioznost mogu prouzrokovati da neko ne vidi dobro sve aspekte u svom životu, uključujući i svoju vezu, i jednostavno ne vide pravu sliku odnosa. Savet: Vreme za sebe može doneti poboljšanje u odnosu:

Pre nego što se spomene razvod braka, predlažemo da svaki partner izdvoji vreme za sebe. Ostavite telefon, ugasite komjuter. Budite u tišini i napravite mesta da proradi vaša intuicija i da oslušnete onaj mali glas u glavi. Jednostavno, prisetite se zašto ste se uopšte zaljubili.

Pokreće Blogger.