Novi trend u svijetu - Zašto sve više žena brije cijelo lice

Mnoge žene se ne bi usudile da obriju lice jer bi sa tim postakli još veći rast dlaka što niko ne želi.


Međutim, sve više Australijanki kupuje brijač od 10 dolara u supermarketima kako bi brijale svoje lice, smatrajući da će tako lakše naneti šminku. Korinice ovih brijača ističu sa ovim činom zapravo vrše dobar piling. - Moja koža je super glatka ceo dan, a nanošenje šminke je pravo uživanje.

Tako kaže autorka sajta Beach Style Travel - Sledećeg dana dlačice su počele da rastu i to je bilo čudno. Što je najgore ovako nešto savetuju dermatolozi. Zašto? Pa, osim redovnog pilinga, žiletom se skida mrtvi sloj kože, a čitav proces je poput mikrodermoabrazije.



Taj proces podstiče proizvodnju kolagena zbog kog se odlaže nastanak bora. Dlačice koje rastu će izgledati tamnije i deblje jer rastu pod drugačijim uglom, ali zapravo neće biti. Da li je sve tako bajno i sjajno? Pa, i ne baš. Istraživanje koje je obavio "Gardijan" pokazuje drugačije.

To istraživanje pokazuje da muškarci imaju deblju i mladalačkiju kožu jer muški androgeni povećavaju debljinu njihove kože za 25 odsto u odnosu na žene. Takođe, muškarci proizvode više seruma koji redovno podmazuje i hidrira kožu.



Oni imaju veću količinu kolagena u koži od žena. Zato ukoliko želite da vam koža lica bude mekša, zaboravite na savete sa Jutjuba o brijanju lica, već idite na profesionalni piling tretman ili ga sami odradite kod kuće.

Pokreće Blogger.