Ljubavni terapeut ističe: "Postoji genijalan način da razbuktate strast u krevetu"

Ako želite da razbuktate vatru u spavaćoj sobi dobro će vam doći saznanje o novoj metodi zavođenja.


Dr. med. Stephen Snyder, voditelj podcast emisije Relationship Doctor na QDT mreži i autor knjige Love Worth Making, rekao je za Independent da je osnovna stvar koju bi trebali znati svi koji se upuštaju su intimne odnose, to da intiman čin 'nikada nije samo intiman čin'.

Naime, prema njemu parovi prečesto intimnosti prilaze kao nečemu što uzbuđuje obje strane i čega je najvažniji segment fizički užitak, zbog čega Snyder promiče jedan drugačiji pristup intimnosti, koji naziva „simmering“. To je drugim riječima uzdržavanje od samog ljubavnog čina što duže.



Najsretniji parovi uživaju u tome da jedan drugoga uzbuđuju čak i kad znaju da to neće dovesti do samog čina - objasnio je dr. Snyder što u terapiji stoji iza pojma "simmering", što se na hrvatski može prevesti kao 'krčkanje' ili iščekivanje..

Simmering je u osnovi proširena predigra, nešto poput seksualnog nadraživanja kakvom se najčešće prepuštaju tinejdžeri kad se koče da idu 'do kraja'. Simmering tako podrazumijeva da ste odjeveni, a naučnici tvrde da to može biti itekako erotično.



S tim se slaže i dr. Snyder, koji tumači i da se može raditi o predigri poput ljubljenja, ali bez namjere da ona obavezno vodi u intiman čin. - Predigra je posebno važna jer nas fizički i psihički priprema za dalje, kaže dr Snyder koji ističe kako bi trebali imati na umu i da nisu svi orgazmi jednaki; pa se treba skoncentrirati na cjelokupni doživljaj, umjesto samo iščekivati orgazam.

Pokreće Blogger.