Čuveni Ruski psiholog: "Za zdravu psihu preporučujem 6 svojih pravila"

U današnje vrijeme teško je sačuvati zdravu psihu, pogotovo za ljude koji su osjetljivi i krhki.


Ovih 6 pravila po kojima i sam živim, uspostavio sam tijekom 30 godina rada s pacijentima, ali i rada na sebi. Dosta sam se preispitivao, analizirao, dok nisam došao do ove metode! Neurotičnim osobama ova pravila izgledaju nerealno, nezamislivo. A netko sasvim prirodno živi po njima!”

Shvatio sam da se tjeskobne i neurotične osobe lako mogu razlikovati od osoba sa zdravom psihom. Mnogi će reći da osoba sa sasvim zdravom psihom danas ne postoji. Ali uvjeravam vas da postoje, i da ako se pridržavate ovih 6 pravila života, možete i vi imati sasvim zdravu psihu.”Labkovski metoda – 6 pravila života po Mihailu Labkovskom: 1. Radi ono što želiš. 2. Ne radi ono što ne želiš. 3. Odmah razgovaraj o onome što ne voliš. 4. Ne daji odgovore dok te ne pitaju. 5. Odgovori samo na pitanje. Ne obrazlaži.

6. Kad se svađate ili raspravljate, pričajte samo o sebi i svojim osjećajima. Neurotičnim osobama ova pravila izgledaju nerealno, nezamislivo. A netko sasvim prirodno živi po ovim pravilima. A znate tko je to? Mirni, neovisni ljudi s visokim stupnjem samopoštovanja, stabilnom psihom i velikim osjećajem ljubavi prema sebi.Neurotici se stvaraju u djetinjstvu. Na primjer: roditelji kažu da im je dijete uplašeno i da se povlači u sebe. Međutim, roditelji kod kuće stalno viču pa dijete stalno živi u strahu i postaje depresivno. Što vremenom dovodi do ozbiljnih problema… Sve počinje u obitelji.

Ako se i sami odrasli u jednoj takvoj obitelji koja je od vas stvorila neurotika, morate prekinuti taj začarani krug. Razbijte stereotipe, ne razmišljajte o svom djetinjstvu i šteti koju su vam roditelji nanijeli. Okrenite se svojim željama i potrebama.

Slušajte sebe i što vi želite. Mojih šest pravila će pomoći svakom tko želi riješiti neki problem. Počevši od banalnih problema tipa: “Da prvo doručkujem ili da popijem kavu?”, pa do ozbiljnih odluka koje mijenjaju život. Samo se zapitajte “Što ja želim?”, i nikad nemojte raditi ono što ne želite. Uvijek čvrsto stanite iza svojih stavova jer su to VAŠI stavovi.”

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.