Sestrinska veza je nešto posebno - 20 činjenica koje to potvrđuju

Imati sestru je veliki blagoslov. Imati sestru znači imati nekog najbližeg pored svojih roditelja.


Ona je jedna i jedina. Ne možete je zamijeniti. Uz vas je i u dobru i u zlu. Postoje i situacije kad vas dovodi do ludila, ali sa sigurnošću znate da je uvijek na vašoj strani. Evo i zašto je ona vaša najbolja prijateljica. Dijelite mnogo internih šala i skoro niko ne može tako dobro da vas nasmije kao ona.

Uvijek daje najbolje komplimente. Želi, hoće i mora – veoma ste slične. Čak i kada uradite neke stvari s kojima se ne slaže, vremenom će vam oprostiti. Odrasle ste slušajući istu muziku, a često zajedno i zapjevate. Nikada ne uzimate k srcu ako vas ona uvrijedi jer ona je vaša sestra i sigurno to nije mislila.Veoma često zna šta ćete reći pa se čini kao da vas “čita kao otvorenu knjigu”. Ona će “lajkovati” sve što objavite na društvenim mrežama, ali i dati vam do znanja kada nešto nije za javnost. Biće uz vas u svim situacijama. Saslušaće svaki detalj vezan za vaš problem. Bez predrasuda.

Zato što joj je istinski stalo do vas. Uvijek će vas podržati. Braniće vas do kraja, čak iako niste u pravu. Možete da joj se obratite i u situacijama kada “nemate” šta da obučete. Pozajmiće vam ono što vam najbolje stoji. Uvijek će vas obasipati pažnjom i ljubavlju. Ona vas ne osuđuje.Nije vična tome. Ne želi. Neće. Uvijek će znati ako joj ne govorite istinu. To od nje ne možete da sakrijete. Istinski je srećna zbog divnih stvari koje vam se dešavaj i istinski je tužna kada vam se dešavaju ružne. Šalite se o tome kakve ćete biti “pod stare dane”.

Ona je kritična, ali nikada u javnosti. Uvijek će vam reći u lice šta misli, ali ne pred drugima. Ona zna vaše najveće tajne. I ne dijeli ih sa drugima. Pomaže vam u svim situacijama. Spremna je zbog vas da ode i na kraj svijeta. Uvijek je uz vas kada vam je najteže. Pomaže vam da prebrodite najveće životne nedaće.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.