Lidija Nemirova: "Imam 30 godina, nemam ni muža ni djecu i šta sad?"

Zašto se nisi udala, zašto još nisi rodila djecu, šta čekaš? Mnoge zrele žene se suočavaju sa ovim.


Život žene dosta se promenio poslednjih decenija. Nekada su do tridesete žene imale u proseku dvoje dece, bile udate i težile sigurnom zaposlenju i prosečnoj plati, ukoliko su uopšte radile. Danas je situacija potpuno drugačija i stvar je ličnog izbora, nekada i spleta okolnosti.

Ovo je priča Lidije Nemirove - žene u tridesetim koja nema karijeru, muža ni decu. Ona je iskreno progovorila kako se našla u toj situaciji i kako se zbog toga oseća. "Napunila sam 30 godina. Većina ljudi smatra da je dosta godina za jednu ženu i da je već trebalo da nađem muža i rodim decu.



Ili makar da imam uspešnu karijeru. Štaviše, kažu da posle 30. ni zdravlje nije toliko dobro da možeš da živiš život punim plućima. Ljudi, to uopšte nije istina. Svako može da uživa u sebi i svojoj životnoj situaciji u bilo kojem živtnom dobu.

Ovako sam ja prevazišla pravila kojima me je društvo gušilo! Napuniti 30 nije tako strašno kao što vam možda pričaju. To je vreme kada počneš da shvataš mnogo toga o sebi i šta želiš u životu. Nemati decu i muža u ovim godinama nije početak kraja.



Normalno je biti slobodan u bilo kojem dobu. Nećete dobiti bore čim napunite 30. Vaši pogledi na svet neće se odmah promeniti, dobro ćete čuti i dalje i grudi vam neće pasti do pupka. Ne opterećujte sebe brojevima - vaše najbolje godine su upravo sada, koje god bile!

I dalje ste mladi, lepi i zanimljivi kao i dvadesetim, samo ste sada još bolji. Ne postoji pravi put i pravi način da živite ovaj život. Nije važno koliko se rođaci i prijatelji trude da vam nametnu svoja razmišljanja. Srećan život je onaj koji vama odgovara i vas čini srećnim, a na vama je da odlučite kako ćete ga provesti", napisala je Lidija.

Pokreće Blogger.