Ljubavna priča duga 50 godina - Poslednja mu želja bila da vidi suprugu

One prave ljubavi traju vječno, posvećeni su jedni drugima i teško podnose kada su u odsustvu.


Bračni par razdvojile su bolesti, pa su supružnici završili u različitim bolnicama što im je teško palo jer su bili veoma vezani jedno za drugo. Posljednja želja prije smrti Dereku je bila da još jedanput vidi svoju dementnu suprugu s kojom je proveo više od 50 godina.

Britanac Derek Oliver (84) svakog dana je posjećivao suprugu Eirwen (85) u domu za umirovljenike u Pentreu u Južnom Walesu. Ona pati od demencije, a u braku su bili više od 50 godina. No početkom godine dijagnosticirali su mu rak u terminalnoj fazi.



Do ožujka više nije mogao ustati iz kreveta. Zbog teškog stanja nije mogao više posjećivati suprugu. Njihov sin David pokušao je organizirati privatno sanitetsko vozilo kako bi odvezao oca da posljednji put posjeti Eirwen čemu se on jako radovao.

No tvrtke koje je kontaktirao nisu imale medicinske mogućnosti prevesti Dereka. Zato se javio fondaciji Ambulance Wish koja pomaže ostvariti želje umirućim ljudima. Oni su stigli iz Londona kako bi Dereku ostvarili posljednju želju.



Zbog Derekove bolesti par je bio razdvojen šest mjeseci. Sin David kazao je da kad bi posjećivao majku redovito je pitala gdje joj je suprug i zašto ga ne može vidjeti. - Kad ste toliko dugo zajedno, nedostaje vam sve vrijeme. Toliko smo dugo zajedno, zar ne, kazao je Derek BBC-u.

Pokreće Blogger.