Istraživanja pokazuju: U kojim godinama žene više razmišljaju o vođenju ljubavi

Kako žena stari tako postaje više samosvjesna i opuštenija, sa tim dolaze neke promjene.


Bilo da ste u romantičnoj vezi sa nekim ili ne, uvek je zanimljivo probuditi se i osetiti se bliže toj osobi jer vam je vaša podsvest ukazala na ljubavnu hemiju koja postoji između vas dvoje. Da li biste se iznenadili ako bi čuli da starije žene više misle na vođenje ljubavi?

Iako nam je nekako lakše da initmne snove pre povežemo sa muškarcima nego li sa ženama, izgleda da ih one imaju više u poslednje vreme nego li oni. Zapravo, žene danas imaju tri puta više seksi snova nego pre 50 godina.



Istraživanje sa Univerziteta Friburg u Nemačkoj otkrilo je petina žena mlađih od 30 godina imaju erotske misli. Erotičan san, definiše se kao seksualno motivisana aktivnost koja uključuje ljubljenje i flertovanje. Istraživači su ispitivali žene starosti od 16 do 92 godine.

Tada su otkrili da najviš etakvih snova imaju one starosti od 16 do 30 godina. Jedna od 5 je otkrila da je ispunjavala seksi fantazije u svojim mislima pre odlaska na spavanje i da su se verovatno te ideje tada pretvorile u san.



Iako je škakljivi materijal damama danas dostupniji, ipak muškarci vode sa 25,3 odsto seksi sanjara u poređenju sa 22,1 odsto dama koje imaju ovakve snove. Pre 50 godina samo 4 odsto žena i 12 odsto muškaraca je priznalo da ima ovakve snove, a to je možda posledica malih seksualnih sloboda i nedostupnosti porno sadržaja. Ukooliko imate ovakve snove, super. Samo im se prepustite.

Pokreće Blogger.