Čime se bavi vaš partner: Naučnici smatraju da profesija utiče na vjernost u braku

U nedavno sprovedenim istraživanja naučnici su došli do zaključka da ljudi u određenim profesijama varaju više od nekih drugih. Koje su profesije u pitanju otkrijte u nastavku.


Zahvaljujući bezbroj mogućnosti i podataka sa interneta, na mnogim portalima za upoznavanje i žene i muškarci koriste priliku da budu neverni. Na taj način operateri imaju uvid u pol koji se najčešće javlja, kao i kojim se profesijama bave.

Inače, prema podacima sa onlajn portala za upoznavanje 70% korisnika je muškog pola, a samo 30% ženskog. Što se muškaraca sa ovim zanimanjima tiče, pokazalo se da su najviše skloni prevari. Na prvom mestu su majstori, potom dolaze informatičari i programeri.



Treće mesto zauzeli su osnivači privatnog posla, a četvrto hotelijeri. Poslednje, peto, mesto pripalo je brokerima i zaposlenima na berzi. Iako se korelacija između izbora profesije i sklonosti ka varanju ne može lako objasniti, izučavanje skupljenih podataka postalo je zanimljivo.

 Kod žena je situacija nešto drugačija. Na prvom mesto se nalaze žene zaposlene u finansijskom sektoru. Na drugom i trećem mestu nalaze se zaposlene u vazduhoplovnom sektoru, bilo da su piloti i stjuardese; dok se na trećem mestu nalaze zaposlene u zdravstvu, doktorke ili medicinske sestre.



Četvto mesto zauzimaju žene zaposlene u menadžmentu. Peto mesto pripada sportistkinjama i fitnes instruktorkama. Međutim, uvijek postoje izuzeci i odstupanja, tako i u ovom slučaju. Ako se vaš partner bavi jednim od navedenih poslova ne paničite, ali ga ipak držite na oku.

Pokreće Blogger.