Omekšivač za veš možete koristiti i u druge svrhe - Neke žene ga stavljaju čak i na kosu

 Omekšivač za rublje ne morate koristiti nužno u jednu svrhu. Možete ga koristiti i za druge stvari.


Osim za meko i mirišljavo rublje, snalažljive domaćice omekšivač koriste u prilikama kojih se ne bismo sjetili na prvu. Evo koje si kućanske poslove možete olakšati uz upotrebu ove mirisne tekućine. 1. Osvježava prostor: Ako ne želite novac trošiti na kupnju osvježivača zraka, možete ga napraviti sami od samo dva sastojka.

Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u omjeru 1:3. Mješavinom poprskajte zavjese, tepih i ostalu tkaninu u domu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Kako bi vam dom neprestano mirisao, ovu praksu ponavljajte po potrebi. 2. Omekšava kistove za šminkanje:



Sve ljubiteljice šminkanja oduševit će trik s kojim svoje kistove mogu omekšati s pomoću sastojka koji već imaju u svojoj kupaonici. Kistovi će biti mekši ako ih nakon pranja ostavite u vodi u koju ste stavili tek nekoliko kapi omekšivača. Nakon što odstoje desetak minuta, dobro ih isperite, osušite i spremni su za korištenje.

Kako ne biste razlijepili dršku u vodi, pazite da voda ne dodire sponu između kista i drške. Ovaj se trik može primijeniti i na kistove za bojenje. 3. Daje sjaj glatkim površinama: Sredstvo za čišćenje podova i glatkih površina često zaboravimo staviti na popis potrepština prije odlaska u kupovinu.



Ako vam je ovaj scenarij poznat, uz omekšivač se više nećete morati hvatati za glavu sljedeći put kada vam gosti budu dolazili u posjet, a vi nemate čime prebrisati pod. Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje sjaj, pomiješajte omekšivač i vodu u omjeru 1:4.

Osim podova, ovom tekućinom možete prebrisati sve staklene i glatke površine. 4. Čisti zagorene ostatke hrane na posuđu: Uz već poznatu mješavinu omekšivača i vode lako se mogu očistiti tvrdokorne mrlje, pa čak i one od zagorene hrane na posuđu. Trebate samo uliti vodu i omekšivač u zagorenu posudu i pustiti da odstoji sat vremena.

Nakon toga ćete bez mukotrpnog ribanja moći očistiti posudu do te mjere da u njoj vidite svoj odraz. 5. Uklanja kamenac s tuš kabine: Na mokru spužvu nanesite omekšivač i njome prebrišite vrata tuša. Osim što će vam kupaonica duže vrijeme mirisati, to će smanjiti i pojavu kamenca jer se kapljice više neće toliko zadržavati na skliskoj površini. Neke žene ga čak stavljaju na kosu i tvrde kako kosa bude predivna nakon toga ali ipak nismo sigurni koliko je to pametno.

Pokreće Blogger.