Branka je žena velikog srca: 100 godina provela pomažući drugima - A njoj malo ko

Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godina nam je rekao: "Da ste sa drugima u braku, imali biste dece. Volite se, ali dece nećete imati"


"Ja sam počasni građanin Beograda, Novog Sada, dečjeg sela, doživotni ambasador Unicefa, uvek sam radila bez želje da budem krunisana velikim imenima. Sve što radim, radim iz velike ljubavi i časti. Pišem stihove... Sreća je ako si živ i ako to doživiš. Duboko sam zahvalna.

Još uvek vežbam, čitam bez naočara, čujem dobro. Vežbam vežbe za održavanje tela. Svaki dan radim čučnjeve. Mogu da uradim po 10 čučnjeva. Morate i noge da vežbate kao i ruke", posavetovala je. Branka je jedna od retkih koja ne skida osmeh sa lica pa i dan danas gleda da uveseljava sve i da prenosi pozitivnu energiju.



"I ako zaplačem, plačem od sreće. Svi imaju neku želju, moja želja je da budem dobro, da idem po bolnicama, školama, da pomažem invalidima. Nisam nikad pušila ni pila, jednostavno takav život vodim. Bila sam u srećnom braku sa mojim Mlađom, a i dan-danas imam vitalan mozak. Nikad nisam varala. Imala sam mogućnost da zabavljam hiljade i hiljade ljudi.

To se ne može kupiti, morate živeti. Ne radim ja to da bih živela, već živim da bih to radila. Nikome u životu ništa ne kažem ako ima više nego što treba. Ne kažem ni kada kradu, a vidim da kradu. Nikada nisam bila u politici, a govorim engleski, ruski, mađarski, nemački i češki", kaže Branka.



Glumica je sa suprugom Mlađom Veselinovićem bila u srećnom višedecenijskom braku. Iako ju je rano napustio, Branka nosi najlepše uspomene te čak smatra da je on i danas uz nju. Iako su bili u velikoj ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali dece.

Međutim, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo deci. Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati"", kaže Branka.

Pokreće Blogger.