Velike mudrosti čuvenog filozofa: "Ne vjerujte ljudima i ne otkrivajte svoje planove"

Kada se nađete u bezizlaznoj situaciji sjetite se riječi čuvenog kineskog filozofa.


Sun Cu je jedan od najpoznatijih filozofa i vojskovođa u čitavoj kineskoj istoriji i treba pažljivo promatrati sve što je on imao da kaže! Pametno birajte svoje bitke: Ovo je izreka stara koliko i vreme. Opominje nas da postoji vreme da se zauzmemo za ono što želimo i u šta verujemo.

Tajming je sve: Ovo se posebno odnosi na biznis. Tražite mogućnosti da iznesete neke svoje proizvode na tržište, prodate svoj dom, razvedete se, spakujete sve što posedujete ili da putujete širom planete - vreme je sve kada se radi o tim stvarima! Strpljenje igra ključnu ulogu u uspehu mnogih ljudi.



Upoznajte sebe, ali i svog neprijatelja: Može biti teško saznati protiv čega se borite u životu, ali ne i nemoguće. Obraćajući pažnju na one koji vas okružuju, na prilike koje se pojavljuju i na praznine koje postoje. I pazite kome vjerujete, najbolje nemojte nikome.

Napravite jedinstven plan: Iako obmana ima negativnu konotaciju, u konfliktu je moguća i pozitivna i produktivna obmana. Pomislite na zadnji put kada ste bili na intervjuu za posao: stavite svoje najbolje lice, zar ne? Poznavanje onoga što ćete uraditi pre vremena čini razliku kada se radi o uspehu.



Kamuflirajte svoje planove: Dobro, ovo malo "vuče na stranu" negativne obmane, ali stvar je u tome da ako nastavite da se krećete i nastavite da menjate stvari. To je razlog zašto se mnogi biznisi ubijaju pokušavajući da budu "prvi na tržištu", tako da ne moraju da brinu o tome šta drugi rade.

Ako je moguće - izbegnite borbu: Nema smisla boriti se s nekim ili se upuštati u sukob kada se problemi mogu rešiti mirnijim putem - običnim razgovorom. Ne gurajte konkurenciju da započne "borbu" ako postoji drugi način za rešavanje situacije. Promena je dobra:

Najuspješniji ljudi u životu otvoreni su za promene jer znaju da to donosi nove prilike. Posmatranje novih prilika je samo jedan deo slagalice; morate biti spremni da iskoristite priliku, takođe. Uspeh donosi sa sobom još uspeha: Ako ste ikada doživeli bilo kakav uspeh u svom životu, znate kako je to dobra motivacija da nastavite da gurate dalje i da postignete još više.

Jednom kada uspete u jednoj stvari, to može dovesti do toga da svuda vidite mogućnosti. U ratu niko ne pobeđuje: Svako ko je zaista bio u ratu reći će vam da nakon nekog vremena zaborave zbog čega se bore. Strast i bes se stišavaju, a strah i iscrpljenost preuzimaju. Čak i ako se proglasi pobeda, ona je došla po cenu nečega.

Pokreće Blogger.