Suha koža i lomljivi nokti: 15 signala kojima vam tijelo možda poručuje šta mu nedostaje

Naše tijelo nas obično upozori na promjene koje se dešavaju u njemu. Tako nas upozori i na nedostatke u organizmu tako što se ispoljava kroz želju za određenom hranom.


Naše telo je dizajnirano na fantastičan način. U njemu se odigrava milion procesa. Ukoliko se desi nešto neobično, morate do da analizirate jer vam telo šalje signale o tome šta se sa njim dešava. Ovo je 15 zdravstvenih signala koje ne smete da zanemarite:

Suva koža: Telo nema dovoljno vitamina E. Kako biste obnovili izvore vitamina E u telu jedite orahe, riblje ulje i maslinovo ulje. Lomljiva kosa i nokti: Ovi simptomi ukazuju na nedostatak vitamina B i kalcijuma. Zbog toga morate jesti više hleba sa celim žitaricama.Krvarenje desni: Reč je o nedostatku vitamina C u organizmu. Jedite što više belog i crnog luka, voće i povrće. Loš san i razdražljivost: Nedostaje vam magnezijum i kalijum. Jedite suve kajsije, šljive i cveklu. Grčevi: nedostaje vam magnezijum i kalijum.

Suva koža na laktovima: Nedostatak vitamina C i A. Oni se nalaze u svom voću i povrću narandžaste boje: šargarepa, bundeva, paradajz, kajsije, suve kajsije i td. Želim slano...: Infekcija se smirila, ali je imflamatoski proces pojačan, prvenstveno u urogenitalnom sistemu.Želim slatko...: Iscrpljeni ste i potrebna vam je brza doza energije - glukoze. Bolje uzmite med ili tamnu čokoladu i tako telo opremite zdravom energijom. Želim sveže povrće...:Problem sa jetrom ili gastritis. Sveža hrana će pomoći da se smiri želudac. Grickaju mi se suncokretove semenke....:

Telu nedostaje antioksidansi. Jede mi se kiselo...: Telu je potrebna stimulacija jetre ili žučne kese. Uključite limun ili brusnicu u ishranu. Jedu mi se plodovi mora...: nedostaje vam jod. Želim nešto gorko...: Problem je u gastrointestinalnom traktu. Potrebna vam je detoksikacija. Želim nešto ljuto...: Začinjena i ljuta hrana je odlična za varenje, ali nikako ne smete da je uzimate na prazan želudac.

stil.kurir.rs

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.