Tako rade prave domaćice: Genijalni savjeti za čišćenje madraca i namještaja

Čišćenje madraca zna biti mukotrpan proces pogotovo ako ne znamo to uraditi ispravno.


Na madracu su vam se pojavile fleke i/ili neugodan miris? Naravno, takve stvari se događaju, pogotovo ako u kući imate malu djecu. Postoji odlično rješenje za eliminiranje mrlja i neugodnih mirisa s madraca, pomoću par sastojaka koje imate pri ruci, prenosi uspesnazena.com.

Kako efikasno ukloniti mrlje s madraca u kućnim uvjetima Bit će vam potrebno: – 250 ml 3% -og hidrogena (prodaje se u svim ljekarnama). – 3 jušne žlice sode bikarbone. – Kap tekućeg sapuna, ili sredstva za pranje posuđa. Smjesu je potrebno praviti neposredno prije samog procesa čišćenja.



Na taj način ona je maksimalno učinkovita. Promiješajte hidrogen i sodu bikarbonu. Kada se soda rastvori, dodajte kap-dvije tekućeg sapuna, ili sredstva za pranje posuđa. Promiješajte. Ulijte tekućinu u prazan raspršivač. Promućkajte bočicu i poprskajte zaprljani dio madraca.

Ostavite aktivnu pjenu da djeluje. Pričekajte da se osuši, ili uključite fen i usmjerite strujanje zraka na mrlju da se brže osuši. Poslije samo iščetkajte suhom četkom ili iskoristite usisavač da pokupite ostatke sode. Ovim sredstvom možete očistiti i osvježiti čitav madrac.



Ako imate bijele mrlje na drvenom namještaju, potrudite se ukloniti bijeli, mutni sloj ili bi vam se drvo moglo trajno oštetiti. Istrljajte površinu mekanom krpom koja je bila namočena u pola čaše mješavine amonijaka i vode. Odmah obrišite namještaj suhom krpom i ispolirajte ga.

Ako su bijele mrlje još uvijek vidljive, upotrijebite staklenu vunu i maslinovo ulje kako biste nježno protrljali drvo, a nakon toga ga premažite voskom. Za jako duboke mrlje u drvo utrljate pepeo cigarete. Ako se bijele mrlje i dalje vide, moraćete oguliti lak.

Pokreće Blogger.