Kako se riješiti zubobolje - 18 učinkovitih načina

Zubobolja može biti gadna stvar i definitivno spada među najgore vrste bolova.


Postoje mnogi domaći preparati koje možete napraviti koristeći sastojke koje već zasigurno imate u svom domu.  #1 ULJE KLINČIĆA: Klinčići su stoljećima korišteni u istočnoj medicini za pružanje brzog olakšanja od bolova. Nekoliko minuta nakon nanošenja ulja bolit će vas manje. ​​

To je zato što je ključna komponenta ulja klinčića eugenol koji umanjuje bol. #2 EKSTRAKT VANILIJE: Ako želite instant olakšanje, ovo je kućni pripravak koji treba koristiti. Ekstrakt vanilije ima antiseptička i analgetska svojstva koja će brzo ublažiti zubobolju. #3 VREĆICA ČAJA:



Tanini iz čaja pomoći će smanjiti oticanje i pružiti olakšanje od boli. #4 SODA BIKARBONA: Nevjerojatno koliko blagodati soda bikarbona ima! Ima anti-upalna svojstva koja će ublažiti bilo koju oteklinu. Njena antibakterijska priroda će također pomoći u liječenju bilo koje zubne infekcije.

  #5 VODIKOV PEROKSID: Ispiranje usta s vodikovim peroksidom će smanjiti infekciju, a također i nelagodu. Inače, ovaj kućni pripravak je pogodan za korištenje kod inficiranog zuba koji uzrokuje neugodan okus u ustima kao i povišenu temperaturu.



Napominjemo, ovo je, kao i svi kućni pripravci, samo privremeni tretman za zubobolju. #6 ULJE ORIGANA: Origano ulje ne samo da ubija bakterije koje uzrokuju bol nego također ima analgetsko i protuupalno djelovanje koje će smanjiti bol i oticanje. Karvakrol je sastojak koji je za to zaslužan.

#7 MUĆKANJE ULJA: Ova tehnika se već odavno koristi za liječenje infekcija zuba, krvarenje desni, gingivitisa i drugih oralnih problema. Kokosovo ulje sadrži visoku količinu laurinske kiseline koja ima protuupalne i antimikrobne učinke pa je ovo učinkovito rješenje za olakšanje od zubobolje. #8 VISKI: Ovaj kućni pripravak za zubobolju je također poznat već odavno.

Ovo će pružiti privremeno olakšanje od boli. #9 ĐUMBIR: Ovaj kućni pripravak od đumbira trenutno će vam pomoći kod zubobolje i olakšati vam patnje. Đumbir ima sposobnost da smanji bilo koje oticanje, upalu i bol. Crvena paprika sadrži kapsaicin koji se u velikoj mjeri inače koristi za ublažavanje boli. #10 MASLINOVO ULJE: Djevičansko maslinovo ulje ima protuupalna svojstva zbog svojih fenolnih spojeva koji pomažu u smanjivanju upale zuba i na taj način pružaju olakšanje od bolova.

Pokreće Blogger.