Imaju mnogo kvaliteta: 7 razloga zašto su lijepe i pametne žene najčešće same

U današnje vrijeme nije problem pokazati što želimo u vezi jer svako ima pravo na izbor. 


1. Moderna žena je neovisna. Žene se već dugo bore za svoja prava i mijenjaju svijet na više načina. Sve više žena pronalazi poslove koji su na istom ili višem nivou od onih što rade njihovi muževi i tako postaju neovisne. Žene sve više poštuju svoju slobodu i slobodno vrijeme.

Danas mnoge žene, umjesto da vrijeme provedu kuhajući za muža i djecu, svoje slobodno vrijeme odlučuju iskoristiti za sebe. Privlačnije je, naravno, otići u toplice, salon ljepote, shopping, ili neki tečaj usavršavanja vještina, nego čistiti i pospremati za mužem i djecom.



3. Žene su emotivno sve stabilnije. Kad muškarac ispriča šalu o 'snažnoj samostalnoj ženi koja živi s mačkama', to više nije smiješno. Žene su stvarno postale snažnije, emotivno stabilnije, neovisnije i obrazovanije. Znaju da je za njih bolje čekati muškarca kakvog žele.

4. Modernim ženama se sviđaju 'alternativne veze'. U današnje vrijeme nije problem pokazati što zaista želimo u vezi. Možemo biti s kim god se dobro osjećamo, a nitko nas neće osuđivati ni ako odaberemo istospolnu zajednicu ili slobodnu vezu. 5. Moderne žene imaju više standarde.



Kad žena zaradi svoj novac, diplomira ili magistrira, kad je sigurna u svoj izgled i razvija se na raznim poljima, očekuje muškarca koji je neće više vući prema dolje, prema gorem životu i životnom stilu. Dapače, teško će prihvatiti muškarca koji ne cijeni njen uložen trud.

Zato joj je lakše ostati sama i brinuti za sebe. 6. Muškarci se više nego ikad boje lijepih i pametnih žena. Kad muškarac vidi lijepu, pametnu i neovisnu ženu, više nije tako nestrpljiv oko koketiranja s njom jer misli da 'nema šanse da je takva žena slobodna'. A i ne želi biti odbijen. A mnoge žene jednostavno neće same napraviti prvi korak jer smatraju da već previše toga u životu same rade.

7. Moderne žene više ne vjeruju u bajke. Nivo povjerenja koje žene imaju u muškarce je možda najniži ikad zbog standarda koje ima moderni svijet, ali i zbog tzv. 'ere prolaznosti' u kojoj smo se našli. Nitko ne želi da mu se slomi srce a, hvala Bogu, dovoljno je priča o prevarenim ženama da bi druge žene mislile da se to njima ne može dogoditi. Od djetinjstva gledamo filmove u kojima žena ima svoj posao koji je sama izgradila ili je barem jako uspješna u onome što radi. Moderan svijet nam pruža i modernije prioritete, a mi ih prihvaćamo.

24sata.hr

Pokreće Blogger.