5 genijalnih načina kako bi mogli oporaviti ispucale vrhove kose

Mnoge žene možda ni ne znaju da se oštećeni vrhovi kose mogu oporaviti.


Volite li dugu kosu i vaše rešenje nije šišanje kose? Donosimo vam pet načina kako da oporavite kosu i sačuvate vašu prelepu frizuru.. Silikon za kosu: Silikonski kristali pomoći će da se vaša suva i krhka kosa obnovi. Najveća greška koju žene prave jeste to što nemaju rutinu da brinu o kosi.

Pred spavanje nežno očešljajte kosu i stavite silikone na vrhove kose, a potom je gumicom za kosu svežite u konjski rep. Marokanski tretman: Ovaj tretman bogat je arganovim uljem koje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom te sadrži karotene, vitamin E i druge blagodeti.



Nakon pranja nanaesite ga na vrhove, a potom je osušite. Kosa će vam izgledati zdravo i sjajno. Bez fena i pegle: Jedna od najgorih stvari koje možete uraditi kosi jeste njeno svakodnevno tretiranje fenom i peglom. Ako želite da oporavite svoje suve vrhove, morate zaboraviti na ove dvie sprave.

Ukoliko baš ne možete bez fena, koristite opciju hladnog strujanja vazduha. Četka za raščešljavanje: Češljanje kose može biti štetno za vašu kosu ako je nepravilno četkate, zbog toga kupite četku s fleksibilnim iglicama koja lagano klizi i efikasno raščešljava zamršene krajeve.



Ovakve četke smanjuju lomljenje kose i stvaranje ispucalih vrhova, štite je i pružaju joj živost i sjaj. Kupite svilenu jastučnicu: Dok spavate kosa se trlja po jastuku, što uzrokuje ispucale vrhove ali utiče i na neurednost kose, što znači da ćete sledećeg jutra ponovno morati da oblikujete kosu. Zbog toga je jednostavnije rešenje spavati na svilenoj jastučnici. Na taj način spasit ćete kosu od dodatnih oblikovanja i sprečiti njeno oštećenje.

telegraf.rs

Pokreće Blogger.