Doktorica objasnila: „Moderne cure izgledaju kao babe iz 8 razloga“

Doktorica objašnjava zašto mlade djevojke sve više izgledaju kao starije žene.


Mnoge navike mogu da vas ostare i to trajno, ovo su neke od njih: Ne koristite kreme za sunčanje: Prvo pravilo da zaštitie kožu od preranog starenja jeste da štitite kožu od štetnog uticaja sunca. UV zraci oštećuju kolagen, elastin i ćelije kože, što rezultira pojavom bora i razvoja raka kože.

Što veći zaštitni faktor koristite to će vam koža biti zdravija. Malo spavate: Spavanje čini da duže izgledate mlado. Noću se na ćelijskom nivou popravlja šteta na ćelijama koju su pretrpele u toku dana, ali samo ako spavate. Ukoliko ne spavate onda remetite ceo proces regeneracije.



Probajte da spavate osam sati svake večeri. Ne jedete dovoljno voća: Mali broj ljudi se drži pravila da svakog dana treba pojesti najmanje 200 do 300 grama voća. Voće i povrće sadrži dosta hranljivih namirnica kao što su antioksidanti i vitamini, a oni utiči na starenje i zdravlje kože.

Jedete šećer: Hrana bogata šećerima i skrobom, ako što je beli hleb, sladoled i čips mogu da izazovu velike probleme i vašem licu. Povećana količina šećera u krvi dovodi do upale i može da dovede do pojave bubuljica na vašem licu.  Pušite cigarete: Pušenje utiče na celo telo.



Nije samo lice to koje će pretrpeti štetu, već će se bore i višak kože pojaviti i na vašim rukama. Pijete previše alkohola: Postoji razlog zašto niko ne izgleda lepo jutro nakon pijančenja. Alkohol smanjuje antioksidante u vašoj koži. To izaziva iritaciju i pojavu slobodnih radikala koji oštećuju kožu.

Alkohol dehidrira kožu, a čini da se osećate starije. Ne pijete dovoljno vode: Dehidratacija dovodi do pojave grčeva, vrtoglavice pa čak i pojačava glad. To što zaboravljate da pijete dosta vode utiče i na vašu kožu i čini je starijom. Potreba za hidratacijom zavisi od vaše težine, ali je jako bitno da svakodnevno unosite dosta tečnosti.

Previše ste pod stresom: Verovatno ste videli fotografije predsednika država pre i posle mandata i primetili ste koliko ih je stres učinio starijima. To isto moće da se desi i vama, zato se potrudite da se relaksirate kad god imate vremena.

telegraf.rs

Pokreće Blogger.