Njeogv govor tijela kaže više od riječi: 2 sitnice koje odbijaju muškarca na samom početku veze

Postoje žene koje ne vide ništa loše u tome da oženjen muškarac mjesecima sjedi kod kuće, ne ide na posao i pije. Postoje one kojima je to strašno. Ja spadam u drugu kategoriju. 


Postoje žene koje su u životu bile uskraćene za mušku pažnju, ali i pažnju drugih članova porodice i sada žude za njom. Neke su odrasle sa majkama i bakama koje su sve opraštale, a na kraju se ništa nije završilo dobro. Ipak, danas kada znamo da na zemlji imaju milijarde ljudi i da ne moramo ostati sa osobom, zašto bismo bilo šta trpili? 

Zašto biste se navikavali na nešto loše što vam ne odgovara? Niste dužni raditi bilo šta što vam ne prija. Ova priča me podsjetila na odlomak iz jedne knjige pisca Frederika Begbedera. On kaže da idealni muškarci ne postoje i da će žene, neke nedostatke, ipak morati da prihvate. 



Sjećam se jednog komšije, zvao se Petar. Bio je smiješan, sviju nas je zasmijavao. Nikada ga nisam mogla zamisliti kao svog partnera. Bio je tu i jedan Milan, visok i zgodan. Ni njega nisam vidjela kao svog partnera. Muškarce ne zanimaju ideali, dok im žene teže. 

Ipak postoji uvijek neko "ali", tako da postoje i različiti pripadnici oba pola. Ženama je potrebno nekoliko stvari, a to je da se osjete zaštićeno, da im se muškarac divi, da znaju da mogu da se oslone na njega i da znaju da žele toj osobi da rode djecu. Ipak, kako da znate ko je pravi za vas? 



I sama sam se stotinu puta našla u situaciji da je muškarac ostavio sjajan prvi utisak, ali onda sam, pregledajući njihove profile na internetu, pronašla razne neprijatne stvari poput nepristojnih šala i neprikladnih slika. Naravno, greške se dešavaju. 

Potpuno je besmisleno očekivati od osobe da u potpunosti preuzme odgovornost za sve, ali preko nekih stvari je nemoguće preći. Društvene mreže za mene predstavljaju lični portfolio koji može da kaže zaista mnogo o osobi. Prvi utisak ponekad vara, zato budite oprezni.

Pokreće Blogger.