Kako promijeniti svoj život na bolje za nekoliko sedmica - 3 principa sreće

Svakome se desi da krene pogrešnim putem i nađe se tamo gdje nije želio biti. Ali svako i može da se vrati na pravi put ako ima dovoljno želje i volje.


Možete promijeniti svoj život na bolje i to prilično brzo. Sreća je unutrašnje stanje čoveka, a ne kombinacija nekih spoljašnjih faktora. Čovjek može biti srećan sam i bez novca, ili može biti nesretan sa ogromnim bogatstvom i prijateljima. 

Glavna stvar je otkriti unutrašnji potencijal i pronaći svoju svrhu. Odgovarajuće prakse će vam pomoći u tome, kao i principi opisani u nastavku. 1. Prestani da se žališ na sudbinu! Ako vam je sada sve loše, prestanite da se žalite na sudbinu i Univerzum. 



U većini slučajeva životni problemi se time samo pogoršavaju. Počnite tražiti uzroke problema i njihovo ispravljanje. Žalba vam neće pomoći. Naučite da budete zahvalni na onome što imate. To je veoma važno. 2. Prestanite zamjerati druge ljude: 

Ogorčenost nas vuče prema dolje, što neizbježno dovodi do pojave blokova u umu. Zamjerke treba otpustiti, a ne akumulisati, jer one oslabe naše biopolje. Ovo je veoma važno za one koji žele da promijene nešto u svom životu i prestanu da se fokusiraju na negativno. 



Ogorčenost na ljude, baš kao i ljutnja na sudbinu, šteti vašoj karmi. 3. Nemojte se kuditi zbog grešaka: Prestanite da se bavite samodestrukcijom, samoponižavanjem. To nikada nikome nije donijelo dobro. Dozvolite sebi da pogriješite, jer svako ima pravo na grešku. 

Pokušajte se fokusirati na budućnost, a ne na prošlost. U roku od nekoliko sedmica primijetićete kako će vam se život početi mijenjati na bolje, prateći vaše raspoloženje. Naučite da živite za danas i naučite da uživate u sadašnjem trenutku.

Pokreće Blogger.