Zašto mnogi muškarci žene zamjenjuju sa prijateljima i hobijima: Stručnjak ističe zašto se udaljuju

Zašto neki ljudi radije provode vrijeme sa prijateljima ili hobijima nego sa svojim ženama?


"Gluve" žene imaju jednu zajedničku stvar - puno pričaju a ne slušaju. Zato tako antagonistički gledaju na sve muške riječi, na primjer u vezi njegovih želja. Sve se svodi na to šta one žele, a malo se pitaju šta muškarci žele. Međutim, muškarci klimaju glavom u znak slaganja zarad mirnog odnosa i ne pričaju o tome. 

Trpe to što ih žene ne slušaju i ne doživljavaju bitno. Ne žele muškarci od vas nešto što ne možete dati, ali bi željeli ono što do sada niste dali. Za to je potrebno imati prstohvat petlje i želju da znamo šta želimo, a ne da se ponašate kao da vas to ne zanima. 



"Voliš li me" i "Imaš li durugu" dva pitanja na koje su muškarci alergični. Sa jedne strane gledišta, ženska nesigurnost može biti shvaćena. Ali žene bi trebale shvatiti da muškarci ne bi bili sa njima da nema ljubavi. S toga je glupo postavljati takvo pitanje. 

A pitanje "imaš li drugu" u većini slučajeva samo iznervira muškarca. Jer čak i da ima drugu, sigurno vam to neće reći. Pa zašto onda pitati? Još jedan problem je što žene ne dozvoljavaju muškarcima da budu muškarci. Njima je potrebno muško društvo, muške priče, utakmice sport... 



To žena ne bi smjela uskraćivati ali ipak to radi. Ne može muškarac samo sa vama pričati i ponašati se kao da uživa u razgovoru o kremama i modi. Za to vam služe prijateljice. Ako ne želite da vas muškarac zamiijeni sa prijateljima ili hobijem - onda obratite pažnju na te stvari koje smo naveli.

Pokreće Blogger.