Narcisa najviše boli kad vidi da ne može vama upravljati: Najbolje tehnike kako mu se suprostaviti

Postoje razni tipovi ljudi, a najgori od njih su često narcisi. To znaju oni koji imaju sa njima posla.


Ako imate pored sebe narcisa i razmišljate kako da ga napustite ili mu se osvetite, čitajte dalje. Kada prekinete odnos sa ovakvim partnerom treba da znate da je najveća osveta njemu vaša potreba i želja da krenete dalje. Odvojite se od narcisa i zaboravite tu osobu. 

To će ga najviše povrijediti od svega. Prekinite sve emocionalne osobine sa njim. To će narcisa jako povrijediti jer je smatrao da on, zbog svoje grandioznosti i veličanstvenosti, ima potpunu moć nad vama. A vi ste zapravo slobodni i jaki bez njega. 



I to ga boli. Dakle, na prvom mjestu je udaljavanje od narcisa. Zatim prestanite da mislite o njemu i ne dovodite se u situacije da potencijalno opet uđete u igre sa njim. Prestanite da reagujete i on će izgubiti moć. Otklonite svaku nadu da biste više ikada mogli da obnovite vezu i budete zajedno. 

Ništa neće biti drugačije. Iako je narcis u jednom periodu vašeg života bio itekako važna i značajna životna figura za vas, sada je vrijeme da povučete granicu. Glavna i najuticajnija ljudska figura u vašem životu trebate da budete vi sami. 



Kada to shvatite sve će biti mnogo lakše. Ostavite narcisa u prošlosti i živite svoj život sada. To će ga ljutiti, ali to je najbolje za vas. On je vaša prošlost i to je sve. Budite nezavisni, slobodni i sretni bez narcisa i to će biti njegova najveća kazna, a vaša najbolja osveta. Ne trudite se da ga impresionirate, nego živite život za vas same.

Pokreće Blogger.