Kako misli utiču na naš život i zdravlje - Sjajno psihološko objašnjenje

U ovom članku pročitajte kako misli utiču na vaše zdravlje i život i kako eliminisati tok mentalne negativnosti.


“Naše tijelo nam se stalno obraća. Kad bismo samo mogli odvojiti vrijeme za slušanje. Svaka ćelija u tijelu reaguje na svaku našu misao i svaku riječ.” – Louise Hay. Nevjerovatno je koliko kvalitet misli utiče na život čovjeka, pa i na njegovo zdravlje. 

Struja misli koja prolazi kroz naš um može inspirisati, ali i unesrećiti i opterećivati. Razmislite o tome: jedna misao može dati energiju čovjeka, dati djelić sreće i inspirisati za cijeli dan (ili čak duže). I tada zračite visokim vibracijama: srećom, zadovoljstvom, radošću i zahvalnošću. 



Kada znate kako da sortirate svoje zaključke i upravljate svojim mislima, tada znate kako da upravljate svojom realnošću. I koliko god to čudno zvučalo - Vašim zdravljem! Često negativni zaključci koji se motaju vašim mislima donose mnoštvo problema. 

Oni donose anksioznost i napetost, strahovi i ograničenja ne čekaju dugo, a kao rezultat toga, fizičko tijelo dolazi do problema. U ovom trenutku i sami ste otvorili mnoštvo problema u svoj život. Naše misli su određena vrsta kontrole, a kontrola je strah. 



Strah vas sprječava da budete ono što jeste – da vidite, čujete, osjetite sebe. Bez obzira na stepen razvoja, negativne misli su prisutne kod svake osobe. Ako shvatimo odakle dolazi opsesivna i štetna misao, onda shvatimo da smo je sami privukli strahovima, pogrešnim vjerovanjima, ograničenjima koja uzrokuju neravnotežu u ljudskom energetskom sistemu.

Pokreće Blogger.