Šta je slično svim muškarcima koji su u lošem odnosu sa svojim ženama: Psiholog objašnjava

Velika većina muškaraca gradi destruktivne odnose sa ženom zbog jednog pomalo glupog razloga.


U psihološkoj praksi uočeno je slično ponašanje kod muškaraca koji su u lošim odnosima sa svojim 
ženama. Muškarac ne pomaže ženi, smatrajući da su njeni problemi smeće ili da su njene obaveze glupe. Žena je tada razočarana u muškarca.

Ona prestaje da ga poštuje, ne želi da ga podržava i ne želi uopšte sa njim da provodi mnogo vremena. Kao rezultat toga, muškarac počinje još više da se udaljava od nje. On više ne želi uopšte da joj pomogne, inspiracija i motivacija su nestali. 



Čim muškarac prestane da se nosi s porodičnim poteškoćama (i pobjegne od sukoba), žena ga prestaje poštovati. Čim ga prestane poštovati - postaje hladna. Ovo je začarani krug. Muškarci ignorišu ženske želje i zahtjeve, smatrajući ih besmislicama.

Oni mogu zaraditi novac ili čak "popustiti" svojoj ženi u sukobima, ali ih nije baš briga za njene emocije i iskustva. Žele da ih žena jednostavno ne "smara" sa njima. Što je jako pogrešno. Neriješen problem sa njegovom ženom grize ih oboje unutra. 



Hladna porodica postaje. Pojavljuju se žalbe, skandali, gubitak motivacije i energije. Otuda i nevoljnost da se bilo šta uradi ili promijeni. Kako to riješiti? Donesite čvrstu odluku da popravite vezu. To ćete postići samo tako što ćete razgovarati. Iskreno, otvoreno i o svemu. A ako je i poslije toga opet loše - razvedite se. 

Pokreće Blogger.