Muškarca ponižava želja žene da bude glavna: Tajne muške psihologije koje je korisno znati

Odnos između muškarca i žene proučavan je vijekovima, ali ova velika misterija ostaje neriješena. 


Važne činjenice muške psihologije su takve da oni imaju poteškoća u izražavanju svojih emocija riječima. Mnogi vjeruju da će dijeljenjem svojih tajni sa ženom izgubiti hrabrost i snagu. Što prije žena ovo shvati to će joj biti lakše izbjeći razne konflikte ove prirode.

Kontradikcija muškog karaktera leži u činjenici da oni žele da budu shvaćeni bez mnogo riječi. Za muškarce su svađe i sukobi neprihvatljivi i jako naporni, i oni ih na sve načine pokušavaju spriječiti. Zbog toga često bježe od rasprava i dugih razgovora. 



Samo međusobno povjerenje i razumijevanje želja jedno drugoga učiniće muško ženski odnos prihvatljivim. Genetski gledajući, muškarac ima potrebu da brine o porodici. Međutim, neke moderne žene preuzimaju tu odgovornost i postaju glavna lokomotiva dok su ostali članovi porodice vagoni. 

U takvoj situaciji muškarac gubi osjećaj bitnosti, što ga psihički traumatizira. Svi muškarci žele da životna partnerka dijeli njihove interese. Ako žena to čini, porodični odnosi će postati topliji i harmoničniji. Žena, zamjerajući muškarcu u finansijskim stvarima, čini stratešku grešku.



Iz tog razloga jer mu je novac od posebne vrijednosti. Novac za muškarca je neka vrsta zaštite porodice, a ako žena konstantno govori da je muškarac nesposoban da ga stekne onda ga psihički ponižava. Žena mora shvatiti da nisu svi jednako dobri u zarađivanju, pa prigovor zbog nemogućnosti da zaradi može imati izuzetno negativne posljedice. 

Pokreće Blogger.