Odgovaramo na pitanja čitaoca: Luda sam za muškarcem koji me želi samo ponekad - Šta činiti?

Kažu da srce ne bira u koga ćemo se zaljubiti. Da li se slažete sa time?


Jednog dana ovo pismo je stilo u redakciju: "Imam 45 godina, obična sam žena. Nisam naročito lijepa i ne pretvaram se da jesam. Nikad se nisam udavala, ali imam sina od 10 godina. Moj problem je smiješan - u mom životu postoji ljubavnik". Nastavila sam da čitam dalje da vidim o čemu se radi. 

"Zabavljamo se već osam godina. Kada smo ulazili u odnos upozorio me da ne želi ništa ozbiljno, da mu treba lagana zabava. Ja sam mu rekla da ni ja ne želim ništa ozbiljno. Oboje smo se složili i započeli odnos. Vrijeme je lagano prolazilo i sve je bilo u redu, ali u posljednje vrijeme smo na rubu živaca oboje.



Ja želim da bude sa njim, a on ne. Kategorički to odbija. Osim toga sve je super. U krevetu je sjajno, iste stvari nas interesuju, dobro se slažemo. Ne želim da odem od njega, ali ovako ne ide. Šta da radim?" S obzirom da je bila specifična situacija, uputila sam sljedeći odgovor.

"Tokom moje mladosti postojao je jedan čuveni Valentin. Radio je u kancelariji do moje. Bio je poznat po tome da je stalno pozajmljivao novac od svih nas. Jedan dan je došao u kancelariju da nam kaže da želi se ženi i da traži kandidatkinju bez djece, sa visokim obrazovanjem. 



Imao je on tu cijelu listu zahtjeva. Nakon što sam ovom svjedočila bila sam sigurna da brak ne žele samo žene, nego i muškarci i da ta želja nije neuobičajena. Znaš, neke navike je jako teško promijeniti. Ljudi, kada su mladi, imaju potrebu da nešto steknu, ostvare i naprave. 

Ali kada čovjek dođe u zrele godine bez partnera, a ostvario se, izgradio svoj život i svoje navike, vrlo je teško da će odjednom da poželi da stane na ludi kamen. Ako sam dobro shvatila, osam godina ste njegovalivaš odnos. Vjerovatno je to uključivalo dobro vino, partije, lijepe hotelske sobe.

A sada to želite da promijenite i da se skrasite. Jasno mi je sve. Međutim, ne možete sami da odlučujete o svemu. Čovjek se, nakon nekog vremena, može iskreno zaljubiti, razviti želju za osnivanjem porodice i biti spreman da svoju ljubav, brigu, nježnost, toplinu i zarađen novac potroši u krugu porodice. 

Da bi se takvo nešto desilo, oba partnera moraju da žele isto. Ako vas ljubavnik iskorištava za svakodnevne udobnosti, ali ne želi sa vama vezu, onda mislim da tu nema sreće. On je samo jedan lukav muškarac. 

Ako je on zaista uz vas svim svojim srcem, možete da ga pustite da odluči i donijeće odluku da bude sa vama. Mada, treba da znate da on nije posljednji čovjek na planeti i nije jedini sa kvalitetama koje vi tražite. Dajte malo vremena, pa donesite odluku".

Pokreće Blogger.