Kako pomoći prijateljici, majci ili sestri da se lakše nose sa emocijama: Iz ugla jednog muškarca

Karakter muškarca je prostiji, dok je karakter žene komplikovaniji, ili bolje reći - bogatiji.


Dragi muškarci, možda ne biste ovo razumjeli tako dobro da se piše iz ugla jedne žene, jer su žene drugačije od nas pa bi im bilo teško da vam jednostavno objasne. Ako imate majku, sestru, prijateljicu, djevojku ili ženu - ovo je važan tekst za vas. 

Važno je da znate biti tu za njih kada im to treba - jer im treba često! Shvatite da su žene osjetljivije i nježnije. Morate uvijek poći od toga. Dakle, one izjave "Joj što uvjek komplikuješ" ili "Što se nerviraš i plačeš zbog tih gluposti, to je tako nebitno". 



Prestanite sa tim izjavama! To što su vama neke stvari nebitne ne znači da su i njima. One pridaju značaj malim stvarima. One mnogo razmišljaju i analiziraju. I te stvari ne treba mijenjati u njima jer ih to čini tako sjajnima i brižnima. 

Ako je žena tužna pitaj je da li postoji nešto što možeš da učiniš kako bi se oraspoložila. To je tako jednostavno a ipak mnogi muškarci ne žele to da urade! Ako kaže da nešto učiniš - učini. Ako kaže da je ostaviš na miru - ostavi je na miru. 



Ako u jednom trenutku bjesni a već u drugom želi zagrljaj - učini to. Nije luda, to su njeni hormoni! Ti isti hormoni je čine ženom, majkom i sjajnim priajteljem! Fokusirajte se više na potrebe žena oko vas a manje na to šta vi mislite da je ispravno a šta ne. Drugačiji smo, prihvatite to i ponašajte se u skladu sa tim.

Pokreće Blogger.