I da uložite cijelu sebe u muža - On će vas opet prevariti ako to želi: Savjeti za altruistične žene

Lijepo je biti žena koja daje sve zarad ljubavi, porodice ili drugih ljud, ali ujedno i jako destruktivno.


Altruizam je za neke ljude pohvalna osobina, ali u stvarnom životu može biti jako loša. Altruističnost je želja da se pomogne i daje ljudima bez da se očekuje išta zauzvrat. Žene su jako sklone tome, daju sebe i previše u svim odnosima, kako prijateljskim tako ljubavnim. 

Možete i cijelu sebe uložiti u vaš brak i u svog muškarca, ali ako on to ne cijeni, ili ako želi ići kod druge - on će to učiniti. Bez obzira koliko dajete - ništa vam se neće vratiti. Dobro je biti altruističan malo, ali opet morate znati zaštititi sebe i davati sebi više nego drugima.



Još jedna mana altruističnosti kod žena jeste što time neće mnogo pomoći ni svojoj djeci. Neki stručnjaci se slažu da je bolje biti egoistična majka nego altruistična. Jer majka koja djeci pruža sve i pomaže im oko svega ne ostavlja im mogućnost da se sami snađu u poteškoćama. 

Kada ne volimo sebe, živimo za dobro drugih... radimo to da bismo bili voljeni. A sve ispadne obrnuto. Veoma je teško voljeti osobu bez duše, a to je osoba koja ne gaji ljubav prema sebi. Kad gajite svu ljubav prema drugima a malo prema sebi vi ste osoba koju je teško voljeti.



Ljudi koji žele da spase cijeli svijet (da žive zarad drugih) dolaze u „nemogućnost“ da spase sebe, dolaze u nemogućnost da žive svoj život. I cijeli užas leži u činjenici da osoba koja sebi ne može pomoći neće moći ni drugima, ma koliko se trudila.

Pokreće Blogger.