Što manje zna - Bolje će spavati: Opravdane situacije u kojima je možda bolje slagati

Povjerenje je najvažnija stvar svakog odnosa, ali da biste ga izgradili ne morate biti brutalno iskreni.


Mnoge žene su navikle da u potpunosti veruju svojim muškarcima i da budu što iskrenije sa njima. Zbog toga pričaju apsolutno sve što im se dešava u životu. Lična iskustva, misli, tajne, događaji, pa čak i tajne drugih ljudi - sve je na tacni servirano njenom dragom. 

Međutim, neke stvari je možda ipak bolje prećutati. Naravno, ključ snažne i srećne veze jeste povjerenje koje je teško zaslužiti, a lako izgubiti. Međutim, postoji koncept "bijele laži" što se odnosi na mogućnost da slažete po potrebi. Ponekad poželite da slažete ili prećutite. 



Na primjer kad ne želite da uznemirite, uvrijedite, povrijedite osjećanja ili napravite skandal. Razgovor o bivšima: Čak i ako čovjek sam postavlja pitanja o vašoj prošlosti, ne morate reći baš sve. Niko ne želi slušati kako ste imali milion bivših, zato nije loše uljepšati malo istinu. 

Razgovor o udvaračima: Ako imate obožavatelja, bolje je i da vaša voljena ne zna za to. Stoga izbjegavajte da pričate o osobama koje su flertovale sa vama.. Loš poklon: Kada je muškarac pripremio poklon, a vama se ne sviđa, nemojte to pokazivati. 



U svakom slučaju, trudio se i želio da vam ugodi. Zato se ne ponašajte kao drama kraljica koja nije zadovoljna time. Takvo ponašanje samo će razočarati muškarca i obeshrabriti svaku želju da pokuša još nešto lijepo učiniti za vas. 

Tuđa tajna: Čak i kada vam drugi zahtijevaju da kažete nečiju tajnu bolje je to da ne uradite. Ako je već neko imao hrabrosti da sa vama podijeli nešto što ga muči to znači da je imao povjerenja u vas. Nemojte to prokockati.

Pokreće Blogger.