Kaži sebi da si srećan - I postaćeš: Afirmacije koje bi mogle pomoći da ojačate i postanete srećniji

Ljudi nisu svjesni koliko je moćno ono što se dešava u našoj glavi, a sve te misli pokreće volja čovjeka. Bilo da smo produktivni ili lijeni, u oba slučaja biramo da budemo to. 


Moderno doba je takvo da je osoba u stalnom pokretu ili je prinuđena da radi sa malo ili bez odmora. Mnogi se žele na to priviknuti, ali to je nemoguće. Zbog toga gubimo svu energiju, nakon čega odlazimo kući i sve što smo sposobni učiniti jeste vezati se za krevet.  

Zbog takvog načina života sve manje radimo ono u čemu uživamo i sve više postajemo nezadovoljni. Da biste to popravili, možete početi koristiti afirmacije koje će vam pomoći da dobijete snagu, i spriječite emocionalno i fizičko izgaranje. 



Prvo, predlažemo da se upoznate s afirmacijama za održavanje snažnog duha. Da biste smanjili umor na poslu, češće ponavljajte u sebi: „Efektivno trošim svoju životnu energiju“, “Radim samo stvari koje su trenutno najvažnije”, „Uspješno se fokusiram na najvažniju stvar“.

"Volim raditi ono što radim.", "Ovaj posao nije loš kao što mislim", "Ovaj posao mi daje mogućnost da zarađujem i pružim sebi lijepe stvari". Ako ste ste zabrinuti zbog nekih problema, recite sebi češće: “Moje tijelo i moj duh su svakim minutom sve jači”.



„Mogu preživjeti sve probleme“;,"Problem nestaje jer ja to želim", "Moje tijelo i moj um su slobodni od svih loših stvari." Kada se osjećamo potpuno iscrpljeno to možemo ispraviti korištenjem jednostavnih afirmacija. Recite sebi ovo češće ako ste umorni:

"Umoran sam samo kada ja kažem da sam umoran", "Pun sam energije i uvijek mogu završiti sve što trebam". Poenta afirmacija je da sebi pokažete da možete i nešto što mislite da ne možete. Isprobajte ih par dana i posmatrajte kako se vaše razmišljanje mijenja. 

Pokreće Blogger.