Zašto je važno proslaviti svaku godišnjicu i rođendan - To mnogo govori o vama

Proslavljanje godišnjica nije nešto što je neophodno, ali je važan pokazatelj uspjeha veze. Jesmo li sretni? Da li se i dalje volimo? Da li smo i dalje važni jedno drugom? 


Sretni parovi koji se vješto kreću kroz život imaju više proslava prekretnica i godišnjica od parova koji su manje zadovoljni i uspješni. Proslave godišnjice su priznanje koliko cijenimo vezu i jedni druge. Nije važno da li je to ponovna posjeta mjestu gdje ste se prvi put poljubili.

Ili je to možda obična večera uz svijeće ili putovanje na daleko mjesto da proslavite svoju ljubav... Važno je da znamo koliko jedni drugima značimo u životu. I kao što kaže jedna od lijepih misli: "godišnjica je vrijeme da se slavi današnja radost, jučerašnje uspomene i sutrašnja nada." 



Ljubav i divljenje su najvažniji elementi romanse, a podsticanje ovih osjećanja pomaže da se poboljša pogled na vezu. Godišnjica je pozitivna prekretnica ili dan slavlja koji paru omogućava da se na kratko odmakne od svakodnevice i prisjeti se trenutaka sreće. 

To može podsjetiti vašeg partnera zašto ste se uopšte zaljubili i oživiti neke stare strasti. Ovo uveliko pomaže da se fokusirate na pozitivne kvalitete partnera, da transformišete vezu i da imate pozitivan pogled na sve. Zato potražite stare fotografije, vjenčane zavjete i prve poklone i prisjetite se najljepših početaka.



Ponovno buđenje pozitivnih uspomena ključni su faktori trajnih veza. Sama činjenica da ste zajedno preživjeli još jednu godinu - vrijedna je proslave, čak i ako stvari možda nisu bile savršene ili kako ste se nadali da će biti. 

Gledajući unazad, vidimo dokle smo stigli u našoj vezi i kroz život šta smo zajedno prošli, a ovakva razmišljanja nam uvijek daju nadu za budućnost. Bez obzira na sve prepreke, zastoje i izazove koje smo uspjeli savladati. Na ovaj način se podsjećamo na moć koju imamo u sebi i ohrabrujemo da nastavimo našu zajedničku priču.

Pokreće Blogger.