Svi muškarci ponekad lažu, ali nisu sve laži iste: 9 muških laži koje koriste da bi dobili što žele

Ponekad muškarci lažu da bi spasili sebe i svoja osjećanja, a ponekad to rade samo zato jer nisu baš sjajni ljudi. 


Ukoliko ste iskrena i poštena osoba, moglo bi vam biti teško shvatiti zašto bi vas neko lagao, ali uprkos tome, ljudi će to raditi samo da bi dobili ono što oni žele. Ovo ne znači da nema pravih, iskrenih, ljubaznih i poštenih muškaraca ili da nema pokvarenih, neprijatnih i lažljivih žena. 

Postoje razni predstavnici oba pola. Treba da znate da muškarci ponekad lažu da bi dobili što žele. U nastavku članka vam donosimo šta je to u pitanju. „Ovo je od početka bila tvoja greška“, „Ovo nikada nije bila prava veza“, „Rekao sam ti da ovo ne vodi nikuda“ – i sve druge slične rečenice. 



Sigurno ste i vi poznavali makar jednog tipa koji vam je ovo govorio. Ovo su laži koje muškarci koriste da bi smanjili svoju odgovornost. Njhov cilj je da se očiste od sopstvenih grešaka. „Kunem se da nismo u vezi. Čekam da se iseli“ – laži o bračnom statusu su česte. 

Postoje oni koji to iskreno kažu, ali i oni koji zloupotrebljavaju situaciju u vezi zato što su usamljeni i žele imati nekog. Plaše se samoće. „Vidio sam se sa prijateljima, ni sa kim posebno“. „Nikad ne izgledaš debelo“ – ovo je dobra laž jer ne želi da povrijedi vaša oosjećanja. 



„Sa njom sam se zabavljao davno, sad jedva pričamo“ – možda im je samo zabavano, a možda ih još uvijek privlači stara ljubav. „Jednostavno nisam spreman“ – ovo je uglavnom samo izgovor. „Sve je u tvojoj glavi, luda si“ – ovime pokušava da ostvari kontrolu nad vama i izvuče sebe iz nezgodne situacije.

Ovakva osoba vam ne treba u životu. „Jedva čekam da mi ispričaš sve što si danas radila“ – a on zapravo samo želi da spava. Ovo je dobra laž, jer želi da te ispoštuje. „Nisam dovoljno dobar za tebe“ – preuzima krivicu na sebe da vas ne bi povrijedio, laže vas jer želi biti ljubazan i prijatan.

To su samo neke od laži koje muškarci često upućuju, a da biste prepoznali laži svog muškarca neophodno je da ga dobro znate.

Pokreće Blogger.