Nekad su žene činile sve za muškarce - A danas čine sve za sebe: Najveći neprijatelji modernih veza

O razlozima zašto i kako danas završavaju moderne veze, i šta su njihovi najveći neprijatelji pričaćemo malo više. 


Bilo je vremena kada smo istrajavali, ostajali i borili se do posljednjeg daha da održimo vezu ili brak u životu, bilo zbog posla, djece, imovine ili zajedničkih finansija. Važan je bio samo pomirenje, borba za opstanak i kruh, a danas u veze ulazimo uglavnom samo da bismo se u njima dobro proveli. 

Možda zato i ne čudi što danas često odustanemo od ljubavi na prvoj prepreci, na koju počnemo da sumnjamo i da strijepimo, jer ne podnosimo sve neprijatne emocije koje nas tada mogu savladati. Danas imamo mogućnost da u bilo kom trenutku napustimo vezu u kojoj više nismo srećni.



Zbog toga se danas veze brže završavaju, a mi od njih ranije odustajemo. Brigita Chuuya, psihoterapeut kaže „Vidim trend koji me jako raduje, a to je da sve više parova želi međusobnu povezanost i traži odgovore, kao i stručnu pomoć.

Oni traže način kako da se zbliže i grade na povjerenju, emotivnoj intimnosti i duhovnoj konekciji."Ali nema jednostavnih recepata i brzih rješenja, a kamoli magičnih, kaže psihoterapeutkinja. Najveći problem modernih veza je vjerovanje da postoji neko bolji ili ljepši za vas. 



Osjećaj da imamo bezbroj izbora i da nas iza ćoška čeka nešto bolje, ljepše, pametnije i više zasigurno ne pomaže u rješavanju odnosa, koji mnogo puta samo zamijenimo nečim drugim umjesto da popravimo. Ako ste u vezi koja vam paše vjerujte da je to pravi izbor za vas - ako niste napustite je. Tako je jednostavno.

Pokreće Blogger.