Birajte muškarca mozgom - A ne libidom: 5 važnih lekcija za sve žene

Kako žena stari važno je da nauči kako da se pravilno ophodi prema sebi. Ovo su neki od savjeta koji će vam u tome pomoći.


1. Mlado tijelo nije vječno, pa ga morate naučiti voljeti u bilo kojoj dobi, uključujući i zrele godine kada vam se možda baš ništa ne dopada. Sa godinama, žena shvata da nema potrebe da se trudi oko svog tijela, što nije tačno. Tijelo je vaš vijerni pomoćnik na ovom putu i neophodno je da brinemo o njemu. 

Ne uzimajte to zdravo za gotovo i pokušajte slušati šta vam poručuje. 2. Slušajte svoje tijelo: Da li želite da osvojite nekoga - obucite crvenu haljinu i štikle. Želite li više energije? Onda treba da pojedete nešto ukusno i zdravo. Boli vas nešto? Vrijeme je da usporite i napravite pauzu. 



Oprostite sebi za sve nesavršenosti koje imate. Shvatite da vaše tijelo pripada vama, a ne društvu. Zrele žene znaju da muškarci mogu doći i otići, ali njihovo srce uvijek ostaje u grudima. 3. Bolje je zaljubiti se u dobrog muškarca nego u privlačnog. 

U mladosti, naš lidibo češće odlučuje umjesto nas, a ne mozak. Kao rezultat, dobijamo prekrasan odnos sa muškarcem, ali i emocionalnu bol. 4. Svađa i skandal nije kraj veze. U mladosti smo slabo podnosili teške periode u vezi, to nam je kidalo srce i tjerao na mišljenje da taj odnos ne valja. 



Sa godinama shvatamo da nije potrebno od svega praviti dramu i svaku svađu smatrati smakom svijeta. Ljudi smo, različiti smo, normalno je da se nekad ne razumijemo. Zrele žene znaju da u vezama ima uspona i padova i nema potrebe za panikom pri svakom padu. 

 
5. Zrele žene mnogo više vole sebe. Da, ponekad padaju u samokritiku, ali generalno već shvataju da je najbitnije voljeti sebe najviše.

Pokreće Blogger.