Šta muškarci zaista misle o ženama koje nose naočale: Intelektualne i atraktivne zavodnice

Sjećam se svojih fakultetskih dana. Neke djevojke su nosile naočale jer su ih zaista trebale, a druge su ih nosile kao modni detalj. Shvatila sam da su muškarcima privlačne žene sa naočalama, ali zašto? 


Ovo su neki od razloga zašto muškarci vole žene koje nose naočale: 1. Inteligencija. Muškarci kažu da im žene sa naočalama za vid izgledaju inteligentnije. Možda je to uticaj filmova, ne znamo. 2. Mistična. Djevojke sa naočalama ne otkrivaju sve o sebi. 

Čak i sa promjenom okvira, dame dobijaju nov opis. Muškarci vole mističnost, pa ih naočale na vašem licu mogu privući. 3. Ženstvenost. Postoje muškarci koji nošenje naočala smatraju ženstvenim. Žene sa naočalama privlače njihovu pažnju i u njima vide nešto unikatno i atraktivno. 



4. Vrsta naočala govori i o njihovoj ličnosti. Ponekad na osobi, u odnosu na to kako se sredila, možemo da vidimo da li je modni guru ili štreber. To važi za naočale – one pokazuju ličnost. Pokazuju da ste individualne i unikatne. 5. Moderne dame. 

Neki muškarci uživaju u tome da njihove dame budu moderne i savremeno obučene, da prate trendove. Većina dama uživa u tome, a naočale su sjajan modni detalj za sve stajlinge. Dame sa naočalama će da izgledaju trendi. 6. Samopouzdanje. 



Ponekad naočale mogu da budu znak samopouzdanja i jake ličnosti. 7. Oči. Postoji izreka koja kaže da su oči ogledalo duše. Tako kaže izreka, tako kažu knjige i filmovi. Ukoliko želite da vidite šta neko iskreno misli o vama i kakve osjećaje njeguje prema vama – pogled u oči će vam pomoći da otkrijete. 

Naočale, iako prekrivaju oči, tjeraju muškarce da više pažnje obrate na taj dio tijela. 8. Ranjivost. Ranjivost na ženi je ideja koja privlači muškarce. Oni su jači, snažniji i muževniji pol i zato stalno imaju potrebu da se ponašaju zaštitinički. 

Djevojka koja nosi naočale izgleda kao neko ko je ranjiv, i odlična je meta da je spase muškarac. 9. Nježna faca. Ima nešto u toj nježno fazi i raspoloženju koje kriju dame sa naočalama. One nesvjesno čine ženu ljepšom. 10. Isticanje. Djevojku sa naočalama nije teško uočiti u masi. 

Muškarci vole kada žene prate trendove sa kojima mogu da pokažu pravu sebe, svoju unikatnost i da se izdvoje iz mase. 11. Drama je uključena u sve. Postoji nešto dramatično u ženama sa naočalama. Kada su ljute, način na koji skidaju naočale sa lica može da izgleda istovremeno privlačno i dramatično. 

Ponekad dame, kao u filmovima, u takvim situacijama iskoriste vrh štapića naočale da bi ga naslonile na svoje usne i izgledale privlačno.

Pokreće Blogger.