Kardinalni znakovi Zodijaka se smatraju najjačima: Oni su predstavnici svakog elementa

    U horoskopu postoje kardinalni znakovi Zodijaka koji imaju veoma važnu ulogu i funkciju.


Četiri kardinalna znaka su Ovan (vatra), Rak (voda), Vaga (vazduh) i Jarac (zemlja). Svaki kardinalni znak takođe pripada određenom godišnjem dobu: proljeće, ljeto, jesen i zima. Ovan je proljeće, Rak je ljeto, Vaga je jesen, a Jarac je zima. 

Kardinalni znakovi započinju sezonski ciklus, a zanimljivo je da svaki znak počinje period povezan sa svojim dobom godine. Ovan, na primjer, označava početak proljetnog ekvinocija, Rak početak ljetnog solsticija, Vaga početak jesenje ravnodnevnice, a Jarac početak zimskog solsticija. 



Za razliku od stalnih i promjenjivih znakova zodijaka, svaki kardinalni znak je pokretač velikih promjena i ima jedinstvene liderske kvalitete. Ovi znakovi vole viziju i prave planove koji se u većini slučajeva ostvaruju. Kao inicijatori, obično utiču na druge znakove zodijaka. 

Liderske kvalitete kardinalnih znakova uključuju strast, vatrenost, kompetitivnost i kontrolu nad događajima. Iako su kardinalni znakovi iznenađujuće emotivni, ponekad i nestabilnog raspoloženja, to je zato što imaju potrebu da izraze svoje emocije, što je znak emocionalne inteligencije. 



Ljudi koji su emocionalno inteligentni opisuju se kao motivisani, empatični i samouvjereni. Oni prepoznaju svoje emocije umjesto da ih potiskuju. To im takođe olakšava postizanje svojih ciljeva. Budući da su tako moćni lideri u mnogim područjima života, kardinalni znakovi su obično društveni i jako uspješni.

Pokreće Blogger.