Ako hoćeš mir pripremi se na borbu: Psihologija srećnog života

Ne čekajte da vam stvari padnu sa neba, zavrnite rukave i spremite da isprljate ruke. 


Ništa ne smijemo očekivati da nam samo padne sa neba. Ne postoje povlastice u stvarnom životu, ni za koga. Niko nije miljenik univerzuma i niko neće dobiti lako ono što želi. Možda vam se čini da drugim ljudima sva sreća i bogatstvo padaju s neba bez imalo truda.

Ili vam se čini da su se rodili sa svim sjajnim svarima. Ali istina je da se neko potrudio za to. Ako je dijete rođeno u bogatoj i imućnoj porodici te ima sve o čemu drugi sanjaju - to znači da se neko od njegovih predaka dobro namučio. 



Sreća je roditi se tako, imajući odmah od starta sve što poželite. Ali to nije garancija za sreću. Baš naprotiv, mnogi ljudi koji žive sa slavom i bogatstvom priznaju da to nije uslov za sreću. Mnogi su depresivni, nezadovoljni i neispunjeni uprkos činjenici da imaju sve. 

Što nas dovodi do zaključka da se ne treba boriti za novac direktno. Borite se za mir, stabilnost, ispunjenost i sreću. Novac vam može to pružiti ali nikako bez vašeg unutrašnjeg zadovojstva. Ako želite svoj mir pripremite se na borbu. 



Izborite se sa svim ljudima koji vam ga narušavaju, izborite se sa poslovima koje vam ne donose nikakvo zadovoljstvo. Izborite se sa porodicom koja uopšte ne daje osjećaj da je tu vaš dom. Izborite se sa svim što vam se ne dopada, što vas muči i poništava vaše sjajne vibracije. Tek tako ćete imati mir i sreću u svom životu.

Pokreće Blogger.