Pravi muškarac ne odustaje od žene na prvoj prepreci: 4 tipa muškarca kojeg ne bi smjeli izgubiti

Kako da znate da li ćete sa nekim ostati dugo godina sretno zaljubljeni ili će vašu vezu da uništi prva prepreka na koju naiđete? Mnogo stvari zavisi i od vas samih, ali svakako da postoje stvari koje zavise i od vašeg muškarca. 


Sastavili smo spisak psiholoških karakteristika muškarca koji ima potencijal da bude odličan porodični čovjek i dobar muž. 1. Malo govori, a mnogo radi: muškarci i žene su emocionalno različiti. Uzdržani su na riječima, ali to ne znači da su ozbiljni, možda su jednostavno takve ličnosti. 

Svakako, na prvom mjestu su njegova djela i ponašanje prema vama. Ukoliko vam je obećao da će vas odvesti kući poslije posla, on će to i učiniti, bez pretjerane priče. Ukoliko ne učini ono što kaže – ne treba vam neko ko svoje riječi i obećanja ne može ispuniti. 



2. Zna da se prilagodi: ovo ne znači da treba da igrate toplo-hladno igrice. Vodite računa o njegovim zahtjevima i željama i poštujte ih. Prilagodite svoje ponašanje, to radite i sa prijateljima. Isto tako će pravi muškarac da se ponaša prema vama, ali i prema drugima. 

Posmatrajte kako reaguje na kompromise sa svojim prijateljima ili kako se ponaša dok vozi automobil. Prilagodljivost je jedna od najvažnijih karakteristika za kvalitetan zajednički život. 3. Ne žali se: zajednički dom je mjesto gdje čovjek treba da bude najopušteniji i da se osjeća prijatno. 



Naravno, nije jednostavno živjeti sa porodicom. To zahtjeva mnogo kompromisa i raznih problema sa kojima se svakodnevno susrećete. Ali muškarac kojem je stalo do braka, supruge i djece neće da se žali, nego će da učini sve za svoju porodicu. 

Sa ženom će da održava romantični odnos, a sa djecom će uvijek da se igra. Naravno, i on ima teška vremena i tad mu je potrebna briga i podrška najmilijih. Budite uz njih, čak i ako vam se ne otvore skroz – jer i oni imaju teške periode. 

4. Imaju jedinstven način podrške svojim ženama: ovaj način nije isti kod svih muškaraca, jer svaki od njih različito izražava empatiju. Neko će svojoj partnerki spremiti večeru bez da ga ona to zamoli, neko će svoju partnerku podržati humorom, neko će dati savjet, a neko će jednostavno biti tu u svakom trenutku. 

U zavisnosti od problema razlikuje se i pomoć koja je potrebna. Možda on neće uvijek znati kako da reaguje, ali važno je da vam pokaže da želi da vam pomogne čak i kad nije sve tako sjajno. On je uz vas i u najsretnijim, ali i u najtužnijim momentima.

Pokreće Blogger.