Horoskopski znakovi koji se kasno odlučuju na brak: Bik svakome pronađe manu samo sebi ne

Koji su to horoskopski znaci koji se kasno odlučuju na brak! Saznajemo u nastavku teksta.


Statistike pokazuju da partneri koji se u kasnijim godinama odluče na brak imaju veće šanse za opstanak u braku. Prije „sudbonosnog da“ već su iskusili sve što su željeli, napravili greške, ispitali svoju radoznalost i više nemaju želju da ponove ta iskustva. 

Prema riječima astrologa, postoji pet znakova koji strpljivo čekaju na brak i tu odluku donose nakon tridesete godine života. Bik: Prilično su spori u otkrivanju svojih emocija i razvijanju partnerskih odnosa. U strahu da ne pogiješi u izboru partnera, bik pažljivo posmatra.



Često testira svog partnera i priređuje mu iznenađenja, sve u nadi da će pronaći neku neočekivanu reakciju – a sve kako bi, kada se kasnije odluči na brak, izbjegao iznenađenja. Najbolje godine za brak u ovom znaku su između 30 i 35. 

Blizanci: Za blizance brak predstavlja ograničenje slobode i njihove beskrajne, neukrotive energije. Zbog toga, prije nego se upuste u svakodnevnu rutinu braka, blizanci žele da se odlično provedu i uživaju u životu. Osim toga, čvrsto vjeruju da mudro vaspitanje djece dolazi tek sa zrelijim godinama. 



Njihovo idealno vrijeme za brak je poslije 35. godine. Lav: Pronaći savršenog partnera za lava – često je proces koji traje godinama. Iako bi bio najsretniji da se vjenča sa 25, lav među svojim vršnjacima ne pronalazi odgovarajuće kandidate, a stariji partneri ih ne privlače. 

Zato lavovi čekaju pravog partnera i na ludi kamen staju najčešće oko četrdesete, ali njihovi brakovi su zato čvrsti i iskreni. Strijelac: Prevrtljivi strijelac želi da proživi život punim plućima prije nego se odluči stati na ludi kamen.

Karakteristike ovog znaka u mladosti su: česta putovanja, često mijenjanje mjesta stanovanja, ali i partnera. Ali kako se približavaju 35. godini, ovakav stil života počinje da ih iscrpljuje i umara, pa se njihove želje mijenjaju i oni žele samo da pronađu mir i porodično gnijezdo. 

Po pravilu, strijelac svoju osobu za brak pronalazi jako brzo. Vodolija: Još jedan znak koji živi život punim plućima i uživa u samoći. Često viđeni kako se zabavljaju u klubovima, pripadnici ovog znaka obožavaju zabavu, putovanja, te često i biraju poslove koji su vezani za inostranstvo. 

Prije četrdesete nemaju potrebe da svoje životne probleme dijele sa voljenom osobom, dok poslije četrdesete sve česće počinju da žele toplo i udobno porodično gnijezdo sa svojim idealnim partnerom. Pronalaskom svog idealnog partnera, život vodolije se okreće naopako: vjenčanje, rođenje djece, izgradnja nove kuće.. vodolijama definitivno nikad neće biti dosadno.

Pokreće Blogger.