Očistite um i sredite svoj život: Jednostavne tehnike za otklanjanje loših misli

Što se više opustimo to smo srećniji i spremniji da budemo produktivniji. Kada smo opušteni možemo se bolje skoncentrisati, na poslu, u domaćinstvu, u radu sa djecom ili bilo čemu drugome. 


Da biste efikasno radili ili efikasno napunili svoje baterije - potrebno je da se dobro odmorite. Poslužite se sljedećim tehnikama koje vam mogu pomoći da otklonite loše misli i sredite savoj život: Opustite mišiće. Najlakši način da se oslobodite napetosti je da počnete od tijela. 

Opustite tijelo i opustite um. Da bi se mišići pravilno opustili, potrebno ih je pravilno opteretiti, što znači trenirati. A zatim im dati adekvatno vrijeme za odmor. Mišiće takođe možete odmoriti i kroz pilates. 2. Vježbe disanja. Osobama pod stresom treba više kiseonika i u tom stanju obično plitko dišu. 



Ako ne dobijamo dovoljno zraka naše tijelo pada u fazu nervoze i panike. Cilj vam treba biti da duboko dišete i da u svaku ćeliju dovodite kiseonik. To ćete učiniti tako što ćete vježbati tehnike dubokog disanja. Razne vježbe možete pronaći na internetu. 

3. Kreativna terapija. Naše majke i bake su heklale jer ih je to opuštalo i skretalo im um sa loših misli. To je sjajan način da uvedete disciplinu u svoje rastrkane misli i naučite svoj um da se skoncentriše na jednu stvar. Ne mora to biti heklanje, možete crtati, pisati, igrati sudoku ili nešto slično. 



4. Kupke s morskom soli. To nije mamac za one koji ne znaju na šta da potroše novac, već dokazani terapeutski učinak. Poboljšanje sna i pamćenja, stabilnost nervnog sistema, fizička i emocionalna opuštenost - to su neke od stvari koje možete dobiti od ovih kupki. 

5. Masaža. Kod većine ljudi napetost se javlja u vratu ili ramenima, zbog čega to postaju jako kruta, ukočena i bolna mjesta. Redovna masaža je sjajna stvar za uklanjanje ove napetosti koja kasnije doprinosi boljem funkcionisanju psihološkog sistema.

Pokreće Blogger.