Bolje biti sam nego s nekim ko vas ne voli: Zašto biramo "solo život" - Prema istraživanju

Postoji određen broj muškaraca koji biraju "solo" život, odnosno da žive bez žene i djece. Razlozi zašto takav način života biraju su različiti. 


Neko jednostavno nije okusio život sa partnerom, sa druge strane neko je nakon zajedničkog žiovota odlučio da takav način života više ne želi živjeti. Izdvajmo još nekoliko razloga, koji bi mogli biti odgovor zašto ljudi biraju da žive sami: - Prvi razlog smo već donekle i izdvojili, a to je želja za samostalnim životom nakon života u zajednici.

Ovdje se može izdvojiti jedna zanimljiva specifičnost. Ponekad se od strane pojedinih muškaraca, porodica izdvaja kao jedna od odskočnih daski za uspjeh i ostvarivanje. Međutim, sprecifičnost o kojoj govorimo ponekad može da bude baš ta da mali procenat muškaraca započne novu energiju i nove aktivnosti nakon rastanka. 



Većina čak počinje da vodi monotoniji život. Ovdje se može postaviti pitanje i dalje razmatrati zašto je to baš tako? Da li zapravo znamo koliko nam porodica oduzima energiju, ali ne znamo koliko nam i daje, zapravo nismo svjesni vrijednosti iste?!

Drugi razlog se i ne može toliko odnostii na željenje da žive sami. Ovo bi se odnosilo više na usamljenost. Postoji muškarci koji žive sami, ali bi to voljeli promjeniti. Zapravo ovo nije toliko stvar njihovog izbora, već trenutne situacije. Treći razlog solo života muškarca bi se mogao povezati sa prvim, samo sa drugačijom energijom i poentom. 



Zapravo, ovakvi muškarci možda jesu, možda nisu okusili zajednički život sa partnerkom, ali to nije ono što ih trenutno inspiriše. To su u pitanju energični momci, koji žive svoj određen stil života i ne žele ga mjenjati. Skloni su različitim aktivnostima, avanturama, adrenalinu i slično. 

Dakle, zajednički život sa nekim nije jedna od njihovih opcija. Na kraju, možemo zaključiti da je stvar individualne prirode, i da svaki muškarac ima svoje razloge za samački život. Možda je danas brak za žene precjenjen, dok je za muškarce, naprotiv, potcjenjen. 

Svakako, bolje je opcije razmotriti ranije i uskladiti se sa njjima, nego patiti zbog nesuklađenosti vašeg načina življenja.

Pokreće Blogger.