Vjeruje, u starosti je bolje kajati se zbog stvari koje si uradio: Najbolje životne lekcije naših baka

Što smo stariji sve više shvatamo koliko su naše bake i deke bile u pravu. Čak i za neke sulude stvari kojima smo se smijali, sa godinama sve više i više počnu dobijati smisao. 


Tek kada sazrijete vidite da je uspjeh ostariti i ostati normalan, jer svijet radi sve protiv našeg psihičkog zdravlja. Ako do sada niste imali ni jednu mudru baku u svom životu koja će vas posavjetovati, sada je vrijeme da se to promijeni. Poslušajte najbolje mudrosti naših baka: 

1. Sve što postignete u životu uvijek je rezultat dobre discipline. Ako obratite pažnju na starije ljude shvatićete da oni imaju svoje dnevne rutine. Zašto? Zato što im je trebalo previše vremena da bi shvatili koliko je to bitno. Vi možete uštediti svoje vrijeme i početi sa uvođenjem samodiscipline što prije. 



2. Ako nekoga želite optužiti za nešto, provjerite tu osobu još jednom, a sebe još tri puta. Ovo je veoma dubokoumna stvar jer nas savjetuje da uvijek moramo preispitati svoje stavove. Često okrivljujemo druge ljude a ne vidimo da je problem u nama. 

3. Ono kako vi vidite jednu osobu nije apsolutna istina kakva je ona osoba. Nikada nećete znati 100% kakav je ko. Svi će imati neke svoje tajne i osobine za koje vi nikada nećete znati, zato nikad ne razmišljajte zašto je neko nešto učinio. Svi imamo svoje razloge. 



4. Uvijek je bolje kajati se zbog stvari koje jeste uradili. Kada starost pokuca na vrata poželjećete se vratiti u prošlost i sjetiti se svih zanimljivih ludorija koje ste učinili. Ako ih je bilo, slatko ćete im se nasmijati. A ako niste, onda ćete sde vjerovatno pretvorite u stare mrgude. 

5. Ako ste stalno zabrinuti ne možete očekivati da uživate u životu. Sreća je stvar našeg unutrašnjeg stanja. Ako smo konstantno zabrinuti naša stvarnost će biti tmurna i siva. Obojite svoj život najljepšim bojama tako što ćete početi bojiti unutar sebe.

Pokreće Blogger.