Ne bih mijenjala svoje zrele godine ni za jednu mladost - 5 razloga zašto

Mladost nije jedino doba u kojem je čovjek srećan i bezbrižan. Mladost se nosi unutar čovjeka i može trajati čak i kada on dočeka stotu.


Mlađu sebe posmatram kao potpunog stranca. To je osoba koja je potpuno drugačija od onoga kakva sam sada. Dok mnogi moji vršnjaci pate za svojom mladošću, ja sa ponosom kažem da nikada ne bih mijenjala svojih 65 godina za bilo koje mlađe godine. Evo nekoliko razloga zašto: 

1. Mladalačko nezadovoljstvo. Ovo je nešto što zaista postoji. Kada sam bila mlada imala sam cijeli svijet pred sobom, a uvijek mi je nešto falilo. Sada živim u zrelim godinama i nemam sve ono što želim imati ali sam prepuna sreće i zahvalnosti. 



Zadovoljna sam sa onim malo koliko imam i život mi je prelijep. U mladosti nisam cijenila ništa od toga što danas cijenim... Topao jutarnji čaj, ljepotu prirode, vedro nebo, moju malu baštu prepunu divnih biljaka... Život sada jednostavno izgleda mnogo ljepše. 

2. Podivljali hormoni. O da, to mi nikako ne nedostaje! Posmatram ovu današnju omladinu, njihove priče, ponašanje, manire i zaista osjećam da ne bih željela da ponovo prolazim kroz to sve. 3. Ljubavni problemi. Kao mlada djevojka propatila sam mnogo zbog ljubavi. 



Patila sam kada bi me ignorisali, ostavili, prevarili... Toliko sam to primala k srcu da sam ljubavne jade doživljavala kao najveće tragedije. A sada, presrećna sam! Imam supruga sa kojim imam sjajan odnos i sa kojim svakodnevno uživam u čarima naših svakodnevnica. 

4. Samopoštovanje. U mladosti sam više mrzila sebe nego što sam voljela. Uvijek sam tražila mane i nedostatke na sebi koje bih preuveličavala i mrzila se zbog toga. A sada, u potpunosti prihvatam svoj izgled i svoje tijelo. Njegujem ga takvo kakvo jeste sa svim vrlinama i manama. 

I iskrena da budem, smatram da nikad nisam bila ljepša nego sada. 5. Nezavisnost. Kad smo mladi vezani smo za mnoge stvari i zavisimo od mnogih ljudi. Tu je obrazovanje, škola, sportske aktivnosti, roditelji, obaveze... 

Dok kada sazrijemo i steknemo svje zdrave navike i zdrave rutine, puno bolje se osjećamo i ne zavisimo ni od koga. Zrele godine donose svoje poteškoće, ali nose i prednosti. Po meni, više je prednosti nego nedostataka, ali to ponovo zavisi od toga na koji način posmatrate život. Ja sam odabrala zahvalnost i sreću.

Pokreće Blogger.